Καλωσήρθατε. Καθίστε. Καφέ; Ένα γλυκό του κουταλιού; Ωραία. Ακούστε τώρα κάποια πράγματα που θέλουμε να σας πούμε.

Ο ιδρυτής του σάιτ, Φιλέας Φρόγκ

Ο ιδρυτής του σάιτ, Φιλέας Φρόγκ

Ας ξεκινήσουμε απ τα βασικά. Το site αυτό είναι ένα σατιρικό, χιουμοριστικό blog το οποίο έχει ως στόχο την σάτιρα προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Το site αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση ειδησεογραφικό ενώ τα άρθρα που εμφανίζονται σε αυτό είναι προϊόν επινόησης τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται με αληθινές ειδήσεις, και έχουν ως στόχο την έκφραση των γραφόντων και την ψυχαγωγία των επισκεπτών και αναγνωστών. Αυτό σημαίνει μη μας στέλνετε μηνύματα ή σχόλια ότι οι «ειδήσεις» μας είναι ψεύτικες. Το ξέρουμε.

Καλά μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω.

Όπως είπαμε και παραπάνω το site είναι σατιρικό, μια μορφή κωμωδίας στην οποία η μικρή χώρα μας έχει μακρά παράδοση. Από τον Αριστοφάνη μέχρι τον Ψαθά και τον Φρέντυ Γερμανό, και δεκάδες επιφανείς σατιριστές, χρονογράφους, ευθυμογράφους, σεναριογράφους, σκιτσογράφους και πολλών άλλων ειδών -γράφους ενδιαμέσως. Αν έχετε χιούμορ  κάποια ή όλα απ τα θέματα που θα διαβάσετε θα σας διασκεδάσουν. Αν είστε από τους ανθρώπους που τους αρέσει να λένε «η σάτιρα έχει όρια» ή θίγονται εύκολα, το σάιτ αυτό ίσως να μην είναι για σας.

Διαβάζετε ακόμα; Χαρά στο κουράγιο σας. Κάποια νομικά θέματα τώρα.

Με αναφορά στην Α 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά «ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας των blogs και ιδίως μάλιστα όσων δεν έχουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο, δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, στοιχείο, κατά τα προαναφερόμενα, απαραίτητο για το χαρακτηρισμό ενός εντύπου (γραπτού ή ηλεκτρονικού) ως τύπου αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας και με τη χρήση ενός μέσου που λόγω της φύσεώς του έχει μεν πράγματι ως άμεσο και αναγκαίο επακόλουθο να καθίσταται το περιεχόμενο των κειμένων τους προσβάσιμο σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, δίχως όμως αυτό να αποτελεί τον αυτοσκοπό του διαχειριστή και κατόχου τους ως και των αναγνωστών τους.»

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι αν εμείς γράψουμε ότι πράσινα ανθρωπάκια απ’τον Άρη ξεκίνησαν επίθεση στη Γη (όπως έκανε ο μακαρίτης ο Όρσον Γουέλς, δείτε εδώ ) κι εσείς αρχίσετε να τρέχετε στους δρόμους πανικόβλητοι, εμείς δεν μπορούμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι. Να το πούμε πάλι, το site δεν είναι ειδησεογραφικό.

Μερικά ακόμα που πρέπει να αναφέρουμε.

Η ανωνυμία των γραφόντων σε αυτό το blog όπως και τα ψευδώνυμα που έχουν επίσης χρησιμοποιήσει δεκάδες συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κλπ, ανά την ιστορία του λόγου, αποτελούν μέρος της ελευθερίας της έκφρασης και προστατεύονται νομικά.

Επίσης σ’αυτό το σημείο να πούμε ότι στόχος του site δεν είναι σε καμιά περίπτωση η προσβολή, συκοφάντηση ή εξύβριση προσώπων δημοσίων ή μη, ούτε ομάδων ατόμων, ούτε οργανισμών και ότι χαρακτηριστικό της σάτιρας είναι η υπερβολή. Σημαντικό να το πούμε αυτό, πριν αρχίσετε να βάζετε τις φωνές (και να τις βάλετε δε θα σας ακούμε, αφήστε που τα εγκεφαλικά παραμονεύουν). Γενικότερα αντιπαθούμε το χυδαίο, υβριστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό, εθνικιστικό, πολιτικό-εμμονικό λόγο. Αν αυτά σας εκφράζουν, είστε σε λάθος site και υπάρχει πάντα η Ελεύθερη Ώρα.

Πνευματική ιδιοκτησία. Μπλα μπλα μπλα. Μην κλέβετε τα κείμενα μας. Όσοι το έκαναν έπαθαν χοληστερίνη, εμφάνισαν τριχόπτωση και βρήκαν ξένες παντόφλες κάτω απ το κρεβάτι τους. Ελπίζουμε να σας πείσαμε. Αν δείτε κάτι που νομίζετε ότι έχουμε κλέψει εμείς (απίθανο και μάλλον κατά λάθος αν έχει συμβεί) ενημερώστε μας.

Προσωπικά δεδομένα-Απόρρητο Επικοινωνίας. Δεν δίνουμε καμιά πληροφορία σας σε κανέναν. Αλλά και δε σας ζητάμε υποχρεωτικά και καμία οπότε ακόμα καλύτερα. Δεν σας φακελώνουμε, δεν σας ξέρουμε, δεν κρατάμε πληροφορίες εκτός από αυτές που κρατάει αυτόματα το μηχανάκι για να λειτουργεί το site. Κάτι μπισκότα, τέτοια πράγματα. Αυτά που θέλετε και μοιράζεστε μαζί μας υποσχόμαστε να τα πάρουμε στο τάφο, εκτός αν μας ενημερώσετε ότι έχετε σκοπό να δολοφονήσετε κάποιον. Ή να κάνετε κακό σε σκυλάκι. Εκεί θα σας δώσουμε στεγνά.

Αυτά. Αν φτάσατε μέχρι εδώ πιείτε μια πορτοκαλάδα, θα’χετε εξαντληθεί. Καλή περιήγηση και καλή διασκέδαση. 

Α, και μια που είστε εδώ, δεν μας κάνετε και ένα follow στο κοινωνικό δίκτυο της αρεσκείας σας; Τσάμπα είναι και έχουμε ακούσει ότι είναι πιο ιαματικό κι απ τα νερά του Καματερού. Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο Twitter.

Τέλος, αν έχετε ενεργοποιημένο το AdBlock, λυπηθείτε τη φουκαριάρα τη μάνα μας και απενεργοποιήστε το. Αν θέλετε, πατήστε και σε καμιά διαφημισούλα, φαίνεστε καλός άνθρωπος. Έτσι βοηθάτε να συντηρήσουμε το σάιτ, είναι και φαγανό τρομάρα του.

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: