Κριτική για την κινηματογραφική απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη άσκησαν σινεφίλ αστυνομικοί

0
Κριτική για την κινηματογραφική επιχείρηση απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη άσκησαν σινεφίλ αστυνομικοί

Σε ανοιχτή επιστολή, οι σινεφίλ αστυνομικοί χαρακτήρισαν την επιχείρηση «σκηνοθετικά άτολμη»

«Εικαστικά φτωχή» και με σκηνοθεσία «που μιμείται χωρίς έμπνευση τα κουρασμένα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε παρωχημένες χολιγουντιανές ταινίες δράσης όπως το Die Hard και το Lethal Weapon» χαρακτήρισαν την κινηματογραφική σύλληψη των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη σινεφίλ αστυνομικοί.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους τους που απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία πριν από μερικές μέρες, οι αστυνομικοί άσκησαν δριμεία κριτική για την «σκηνοθετικά άτολμη» προσπάθεια, όπως την χαρακτήρισαν.

«Θα θέλαμε να είχε δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική σύγκρουση των πρωταγωνιστών -ίσως με κάποιες μεγάλες παύσεις όπου αστυνομικός και απαγωγέας κοιτάζονται αλλά δε μιλάνε- παρά στα εύκολα και τετριμμένα σεναριακά τεχνάσματα όπως η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

«Η κινηματογραφική όπως χαρακτηρίστηκε απελευθέρωση του επιχειρηματία ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφύγουν οι συνάδελφοι από τα στερεότυπα της χολιγουντιανής κουλτούρας και να αντλήσουν ιδέες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ειδικά την γαλλική σχολή όπου υπάρχουν εξαιρετικά σκηνοθετικά δείγματα.»

«Ή θα μπορούσαν, έστω, να εμπνευστούν από το μνημειώδες έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με τους απαγωγείς να πλησιάζουν σε αργή κίνηση επί 5 ώρες τους αστυνομικούς και μετά να συζητούν μαζί τους την ματαιότητα της ύπαρξης με φόντο το νεκροταφείο αυτοκινήτων» προσθέτουν.

«Δυστυχώς, επέλεξαν να μην το κάνουν. Και για όλους εμάς που είμαστε πρώτα σινεφίλ και μετά όργανα της τάξης, η κινηματογραφική επιχείρηση των συναδέλφων αποδεικνύει την καλλιτεχνική κόπωση που βιώνει αυτή τη στιγμή το αστυνομικό σώμα. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να βαθμολογήσουμε την όλη προσπάθεια με ένα μόνο αστέρι» καταλήγουν οι συντάκτες της επιστολής.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: