Ατομικούς ηλιακούς συλλέκτες μοιράζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατοίκων»

0

Ατομικούς ηλιακούς συλλέκτες μοιράζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατοίκων»

Χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες πρόκειται να μοιράσει σε όσους πολίτες το επιθυμούν το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του νέου προγράμματος ‘Εξοικονόμηση Κατοίκων’.

Το νέο πρόγραμμα, που αντικαθιστά το παλαιότερο ‘Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον’ που είχε μεγάλη ανταπόκριση, λέγεται ‘Εξοικονόμηση Κατοίκων’ και θα επικεντρωθεί στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους ίδιους τους πολίτες.

Στόχος του προγράμματος είναι η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας να είναι ενεργειακά αυτόνομοι έως το 2020, δηλαδή να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές όπως κινητά και λάπτοπ αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως προβλέπει το πρόγραμμα, όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος απ’όπου μπορούν να προμηθευτούν τους ειδικούς εύκαμπτους ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι θα μπορούν να τοποθετούνται σε σακίδια ή ακόμα και απευθείας σε ενδύματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, εαν το πρόγραμμα έχει ανταπόκριση, θα προχωρήσει και στην χορήγηση ατομικών ανεμογεννητριών, με τις οποίες θα μπορεί να αξιοποιηθεί και η αιολική ενέργεια, ειδικά από τους κατοίκους νησιωτικών περιοχών.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: