Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μητροπολιτών που μετακινούσε εκκλησίες για να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ

0
Η υπόθεση ήρθε τυχαία στην αντίληψη της Αστυνομίας όταν σταμάτησε ένα από τα φορτηγά για έλεγχο ρουτίνας

Η υπόθεση ήρθε τυχαία στην αντίληψη της Αστυνομίας όταν σταμάτησε ένα από τα φορτηγά για έλεγχο ρουτίνας

Στην εξάρθρωση κυκλώματος μητροπολιτών που μετακινούσαν εκκλησίες προκειμένου να μην καταβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα μητροπολιτών στη βόρεια Ελλάδα είχε νοικιάσει φορτηγά με τα οποία μετακινούσε εκκλησίες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μην είναι δυνατή η καταγραφή τους και, κατά συνέπεια, η φορολόγηση τους από το κράτος.

Η υπόθεση ήρθε τυχαία στην αντίληψη της Αστυνομίας όταν σταμάτησε ένα από τα φορτηγά για έλεγχο ρουτίνας και διαπίστωσε ότι μετέφερε εκκλησία που ανήκει στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι, λόγω της βιασύνης του οδηγού του φορτηγού να πραγματοποιήσει τη μεταφορά, μέσα στην εκκλησία βρίσκονταν ακόμα ηλικιωμένοι, οι οποίοι ευτυχώς δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που δέχτηκαν να μιλήσουν στις κάμερες παραδέχτηκαν ότι τους παραξένευε το γεγονός ότι οι εκκλησίες εξαφανίζονταν και επανεμφανίζονταν σε άλλο σημείο, ωστόσο θεωρούσαν ότι πρόκειται για κάποιο θαύμα, όπως με τα ψάρια και τους άρτους, το νερό και το κρασί, και την Εκκλησία με τους φόρους.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: