Τη φορολόγηση του γράμματος «Ν» αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση

0
Η φορολόγηση του γράμματος «Ν» εικάζεται ότι μπορεί ν'αποφέρει έως και 15 δις ευρώ σε έσοδα

Η φορολόγηση του γράμματος «Ν» εικάζεται ότι μπορεί να αποφέρει έως και 15 δις ευρώ σε έσοδα

Την πρόθεση της να προχωρήσει στην φορολόγηση του γράμματος Ν σε μια προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας, ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το μέτρο αναμένεται να αποφέρει άμεσα γύρω στα 15 δις ευρώ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε σήμερα το νέο μέτρο: «Επρεπε να λάβουμεν μέτρα τζα την περαιτέρω ανόρθωσιν της οικονομίας της χώρας. Δυστυχώς ο τουρισμός τζαι οι εξαγωγές του χαλουμιού δεν επαρκούν όσον θα θέλαμεν τζαι οι πεζεβέγκηδες της Τρόϊκα ομιλούν μας τζα νέα μέτρα.»

«Αποφασίσαμεν λοιπόν την έκτακτην φορολόγησιν του τελικού Ν στες λέξεις, τζα να μπουν τα ριάλια στην πούγκα» δήλωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος βίωσε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση το 2012, η οποία την ανάγκασε να προσφύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ. Διεθνείς οικονομικοί αναλυτές χαιρέτισαν την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισαν ως «ιστορική απόφαση» για την εκμετάλλευση ενός μέχρι τώρα αναξιοποίητου κεφαλαίου της κυπριακής οικονομίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας άρχισαν να χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερα Ν, ακόμα και εκεί που μέχρι πρότινος δεν χρησιμοποιούσαν. Επίσης, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το κυπριακό χρηματιστήριο, με της εταιρείες παραγωγής σεφταλιάς να δέχονται ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα.

Πάντως η απόφαση αναμένεται να ανακουφίσει τους Κύπριους χρήστες του τουίτερ καθώς η φορολόγηση του Ν εικάζεται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της χρήσης του, εξοικονομώντας έτσι επιπλέον χαρακτήρες για τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε