Να γίνει νόμισμα της χώρας το μελομακάρονο ζητά ο Θεόδωρος Πάγκαλος

0
Ο πρώην υπουργός κρατά στα χέρια του μελομακάρονα αξίας 50 ευρώ

Ο πρώην υπουργός κρατά στα χέρια του μελομακάρονα αξίας 50 ευρώ. «Μαζί θα τα φάμε» δήλωσε

Σε μία ακόμα παρέμβαση «φωτιά» προχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα Το Βήμα ζήτησε την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την υιοθέτηση του μελομακάρονου ως νόμισμα της χώρας.

«Ούτε ευρώ ούτε δραχμή. Η μόνη λύση είναι να υιοθετήσουμε το μελομακάρονο» γράφει ο πρώην υπουργός στο άρθρο, στο οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι το νέο νόμισμα θα είναι ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από την κρίση.

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή είναι ηλιθιότητες. Η Ελλάδα έχει τεράστια αποθέματα μελομακάρονων. Είμαστε η πρώτη χώρα σε παραγωγή μελομακάρονου, οπότε η επιλογή του σαν εθνικό νόμισμα είναι απόλυτα λογική» είπε. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει μάλιστα ότι τα μελομακάρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την αποπληρωμή του χρέους: «Οι Γερμανοί δεν έχουν μελομακάρονα, οπότε αν τους πληρώναμε με ισοτιμία 1 ευρώ το μελομακάρονο σε ένα χρόνο θα είχαμε εξοφλήσει.»

Ο κ. Πάγκαλος στο άρθρο του παραδέχεται ωστόσο ότι θα υπάρξουν και προβλήματα από την υιοθέτηση του νέου νομίσματος, όπως για παράδειγμα ότι θα κολλάνε στην τσέπη αλλά και ότι οι Έλληνες θα μπουν στον πειρασμό να τα τρώνε αντί να τα χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους. «Όπως και με το ευρώ έτσι και με τα μελομακάρονα μπορεί σε μερικά χρόνια να σας ξαναπώ ότι μαζί τα φάγαμε. Να δω τότε τι θα πουν αυτοί που με κορόιδευαν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρέμβαση του πρώην υπουργού έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πολιτική αλλά και ζαχαροπλαστική ζωή της χώρας. Ωστόσο στο πλευρό του κ. Πάγκαλου τάσσεται ο διακεκριμένος οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος όμως κλίνει υπέρ της θέσπισης της δίπλας ως εθνικό νόμισμα καθώς, όπως λέει, χωράει ευκολότερα στο πορτοφόλι και μπορεί να τοποθετηθεί στα ήδη υπάρχοντα ΑΤΜ των τραπεζών χωρίς να απαιτηθεί ειδική μετατροπή.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: