Σε συμφωνία να πουλάνε ισάριθμες φέτες για τοστ κατέληξαν οι ελληνικές εταιρείες ζαμπόν και τυριού

0

Συμφωνία εταιρειών ζαμπόν και τυριού για την πώληση ίσου αριθμού φέτες για τοστ

Σε συμφωνία κατέληξαν έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι ελληνικές εταιρείες αλλαντικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, προκειμένου να πωλούν τον ίδιο αριθμό φετών στα σούπερμαρκετ, όπως αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η ιστορική -όπως χαρακτηρίζεται- συμφωνία θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και ήταν αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν πάνω από 10 μήνες, ενώ βάζει οριστικά τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Έλληνες καταναλωτές εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών η απόφαση «απαλλάσσει τον Έλληνα καταναλωτή από το χρόνιο πρόβλημα της αναντιστοιχίας του αριθμού φετών, το οποίο δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στα ελληνικά νοικοκυριά.»

«Με την απόφαση αυτή, οι Έλληνες καταναλωτές δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά στη δυσάρεστη θέση να έχουν παραπάνω φέτες τυρί από ζαμπόν ή αντίστροφα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπολογίζεται ότι μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας οι Έλληνες πολίτες ήταν αναγκασμένοι να πετάνε πάνω από 10 τόνους ζαμπόν και αντίστοιχες ποσότητες τυριού κάθε χρόνο λόγω της διαφοράς του αριθμού φετών στις συσκευασίες, ή να τις καταναλώνουν εκτός τοστ.

Σύντομα μάλιστα αναμένεται να υπάρξει προσπάθεια για τριμερή συμφωνία και με τις εταιρείες αρτοποιίας ώστε να εναρμονιστούν και οι τρεις κλάδοι, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι Έλληνες καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ πρόβλημα στη συναρμολόγηση του αγαπημένου τους εδέσματος.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: