Την πρόθεση του να γυρνάει τους πολίτες ανάποδα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

0

Την πρόθεση του να γυρνάει τους πολίτες ανάποδα και να τους τινάζει μέχρι να πέσουν λεφτά από τις τσέπες τους ανακοίνωσε το υπ. ΟικονομικώνΝέες μεθόδους για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να γυρνάει τους πολίτες ανάποδα προκειμένου να μαζέψει ότι χρήματα έχουν πάνω τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, ειδικές ομάδες του ΣΔΟΕ με ιδιαίτερα εύσωμους ελεγκτές θα αναποδογυρίζουν πολίτες χωρίς προειδοποίηση και θα τους τινάζουν μέχρι να πέσουν όσα κέρματα ή χαρτονομίσματα έχουν στις τσέπες τους.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι ιδανική επιλογή, αλλά δυστυχώς το συνεχιζόμενο έλλειμμα στα φορολογικά έσοδα μας αναγκάζει να προβούμε σε κάπως ανορθόδοξα μέτρα» παραδέχονται πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες όμως τόνισαν ότι το τίναγμα θα γίνεται με σεβασμό στον πολίτη.

«Μετά θα τους επιστρέφουμε στην όρθια θέση» λένε.

Το υπουργείο εξετάζει και άλλα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα, όπως το έντονο ταρακούνημα συνταξιούχων μέχρι να πουν πού έχουν κρυμμένες τις λίρες, φορολόγηση με ΕΝΦΙΑ για όσους μένουν πολλή ώρα ακίνητοι και κατάργηση του αφορολόγητου στο χαρτζηλίκι των παιδιών κάτω των 10 ετών.

Τέλος, σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά το ενδεχόμενο να μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους καταβάλλοντας ένα νεφρό ή δίνοντας τον πρωτότοκο γιο τους στο κράτος.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: