ΣΟΚ: ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει ζευγάρι χελιδονιών από τα Σπάτα

0
Η άνοιξη γι'αυτό το ζευγάρι χελιδονιών αποδείχτηκε πολύ ακριβή

Η άνοιξη γι’αυτό το ζευγάρι χελιδονιών αποδείχτηκε πολύ ακριβή

Αναστάτωση στα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα ζευγάρι χελιδονιών από τα Σπάτα Αττικής θα κληθεί να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διαθεσή του το Βατράχι, το ζευγάρι των χελιδονιών ενημερώθηκε από τη ΔΟΥ της περιοχής ότι θα πρέπει να καταβάλλει φόρο για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει σε εξοχική κατοικία στην περιοχή των Σπάτων, όπου διαμένει εδώ και μερικά χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό του ζευγαριού, η φορολόγηση της φωλιάς τους έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, καθώς ήδη εργάζονται και οι δύο προκειμένου να θρέψουν τα έξι νεογέννητα χελιδονόπουλα που έχουν φέρει στον κόσμο, ενώ διαμένουν σε αυτή μόνο λίγους μήνες το χρόνο.

Οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης είναι πιθανό να υποχρεώσει τα χελιδόνια να αναζητήσουν άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδας σαν οικονομικοί πλέον μετανάστες, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις λαϊκές και μουσικές παραδόσεις της χώρας.

«Με ένα χελιδόνι η Άνοιξη ήταν ήδη ακριβή» επισημαίνουν. «Με το φόρο αυτό γίνεται εντελώς ασύμφορη.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: