Ανησυχία προκαλούν τα αυξανόμενα κρούσματα ανδρικής εσπαντρίγιας στη χώρα

0
Όπως λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος αντιμετώπισης της εσπαντρίγιας

Όπως λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος αντιμετώπισης της εσπαντρίγιας

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η ραγδαία εξάπλωση της αντρικής εσπαντρίγιας στη χώρα, με χιλιάδες κρούσματα να έχουν κάνουν την εμφάνιση τους στα καφέ και στα μπαρ της επικράτειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση του συγκεκριμένου υποδήματος που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει «ψάθα παραλίας σε μορφή παντόφλας» μοιάζει να χτυπά αδιάκριτα, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν τρόπος αντιμετώπισης του.

«Βλέπουμε την ανδρική εσπαντρίγια να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας» λένε οι ειδικοί. Όπως τονίζουν, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια το συγκεκριμένο υπόδημα περιοριζόταν μόνο στους συνταξιούχους τους καλοκαιρινούς μήνες, πλέον κάνει την εμφάνιση του σε ανδρικά πόδια όλων των ηλικιών από τους πρώτους κιόλας μήνες της άνοιξης.

Ιδιαίτερα ανησυχητική, όπως λένε, είναι η πρόσφατη εμφάνιση ανδρικής εσπαντρίγιας με σοσόνι αλλά και η πολύχρωμη εσπαντρίγια με σχέδια, που είναι απόδειξη ότι μεταλλάσσεται συνεχώς και δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί θεραπεία.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η χώρα μαστίζεται παράλληλα και από το ανδρικό δίχαλο, μια άλλη επικίνδυνη επιδημία που κάνει την εμφάνιση της στις παραλίες, και προειδοποιούν ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, όπως το τραγικό καλοκαίρι του 2009 που όλοι οι άνδρες φορούσαν γυαλιά ηλίου με ενσωματωμένα στόρια.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: