Δυσαρεστημένη η Κίνα από την αποχώρηση του Ορέστη Τσανγκ

0
Δυσαρεστημένη η Κίνα από την αποχώρηση του Ορέστη Τσανγκ

Ο Κινέζος πρόεδρος λέγεται ότι παρακολουθούσε με ενδιαφέρον το ελληνικό Survivor

Κρίση αντιμετωπίζουν οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας καθώς το Πεκίνο εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την αποχώρηση του Ορέστη Τσανγκ από το δημοφιλές τηλεοπτικό ριάλιτι Survivor.

Σε διάβημα της προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η κινεζική κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο παίκτης δεν ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινό, γεγονός που όπως αναφέρει «δυσχεραίνει τις κατά τα άλλα άριστες σχέσεις των δύο χωρών».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jimping παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη σειρά, ενώ φέρεται να ψήφισε και ο ίδιος στην τελευταία ψηφοφορία υπέρ της παραμονής του Ορέστη.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι η αποχώρηση του κινεζικής καταγωγής παίκτη από τη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις επενδύσεις που σχεδιάζει η ασιατική χώρα στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει θορυβήσει το Μαξίμου, το οποίο επικοινώνησε με την παραγωγή του Survivor ζητώντας να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε δεκτό.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε