Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις αντιεμετικών φαρμάκων μετά την τελευταία εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη

0
Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις αντιεμετικών φαρμάκων μετά την τελευταία εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη

Χιλιάδες ήταν οι τηλεθεατές που έσπευσαν στα φαρμακεία με έντονα συμπτώματα ναυτίας

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις αντιεμετικών σκευασμάτων μετά την εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, χιλιάδες τηλεθεατές που, κάνοντας ζάπινγκ, είδαν κατά λάθος την εκπομπή του γνωστού γυμνοσάλιαγκα με ανθρώπινη μορφή παρουσιαστή, εμφάνισαν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα έντονα συμπτώματα ναυτίας, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν το πλησιέστερο φαρμακείο που διημέρευε.

«Πραγματικά δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε αυτή την ξαφνική κοσμοσυρροή» είπαν φαρμακοποιοί. «Μετά μας είπαν ότι έπαιζε η εκπομπή του Φουρθιώτη και αμέσως καταλάβαμε.»

Γιατροί προειδοποιούν ότι η παρατεταμένη έκθεση σε Μένιο Φουρθιώτη από ανθρώπους με θετικό δείκτη νοημοσύνης μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη και συστήνουν, σε περίπτωση που κάποιος γυρίσει τυχαία το κανάλι στην εκπομπή του, να κλείσει αμέσως την τηλεόραση, να την περιλούσει με βενζίνη και να μετακομίσει, κατά προτίμηση σε άλλη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το 18,2% του τηλεοπτικού κοινού εμφανίζει ανοσία στα παραπάνω συμπτώματα. Ωστόσο, αναλυτές θεωρούν ότι το ποσοστό αυτό είναι τυχαίο και σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με τα ποσοστά τηλεθέασης της συγκεκριμένης εκπομπής.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: