Αντικουνουπικές ιδιότητες έχουν τα τραγούδια του Γιάννη Χαρούλη σύμφωνα με έρευνα

0
Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι τα τραγούδια του δημοφιλή καλλιτέχνη αποκοίμίζουν τα ενοχλητικά έντομα

Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι τα τραγούδια του δημοφιλή καλλιτέχνη αποκοίμίζουν τα ενοχλητικά έντομα

Πολύ πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά σκευάσματα του εμπορίου στην αντιμετώπιση των κουνουπιών είναι τα τραγούδια του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη εμφανίζουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών εντόμων καθώς τα αποκοιμίζουν, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τσιμπήσουν τα θύματα τους.

Ειδικότερα, κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι παίζοντας τα τραγούδια του Χαρούλη σε ομάδα 10 κουνουπιών, 7 από αυτά έπεσαν σε λήθαργο σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ενώ τα υπόλοιπα 3 εμφάνισαν συμπτώματα βαθιάς μελαγχολίας, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον διάθεση να τσιμπήσουν οτιδήποτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου είναι υψηλότερο από αυτό που έχουν οι ταινίες του Αγγελόπουλου ή σκευάσματα του εμπορίου όπως το φιδάκι και η σιτρονέλλα.

Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι η μέθοδος αυτή εμπεριέχει και κινδύνους, καθώς η υπερβολική έκθεση στα τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη κατάθλιψη στον άνθρωπο και συστήνουν τη χρήση ωτοασπίδων πριν από παρατεταμένη χρήση.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε