«Εδώ είμαι βρε ηλίθιε», η πρώτη φράση σκύλου που αποκρυπτογραφήθηκε από επιστήμονες

0
Η επαναστατική συσκευή αναμένεται να απαντήσει το προαιώνιο ερώτημα του ανθρώπου αν ο σκύλος του είναι όντως καλό παιδί

Η νέα συσκευή αναμένεται να απαντήσει και το προαιώνιο ερώτημα του ανθρώπου αν ο σκύλος του είναι όντως καλό παιδί

Μια μοναδική στα χρονικά επιστημονική επιτυχία σημείωσαν Σκανδιναβοί ερευνητές, οι οποίοι κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αποκρυπτογραφήσουν το γάβγισμα σκύλου μέσω μιας νέας, επαναστατικής συσκευής. Ο σκύλος φέρεται να είπε τη φράση «εδώ είμαι βρε ηλίθιε, δε με βλέπεις;» απαντώντας στο ερώτημα «που είσαι βρε;» των επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, κατάφεραν για πρώτη φορά να μεταφράσουν το γάβγισμα ενός σκύλου μέσω μιας ειδικής συσκευής που έχουν αναπτύξει, η οποία καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και αποκρυπτογραφεί τους ήχους των σκύλων και τους αποδίδει με ανθρώπινο λεξιλόγιο.

Oι προσπάθειες της ερευνητικής ομάδας έφεραν αποτέλεσμα πριν από μερικές μέρες όταν στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση «που είσαι βρε;» ένας από τους σκύλους που συμμετείχε στο πείραμα γαύγιζε με συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα η συσκευή να καταφέρει να την αποδώσει σε ανθρώπινη γλώσσα.

Η επιστημονική αυτή επιτυχία θεωρείται ορόσημο στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και του παραδοσιακού συντρόφου του, ενώ δεν είναι απίθανο στο μέλλον οι συσκευές αυτές να είναι διαθέσιμες και στο εμπόριο, ώστε τα αγαπημένα μας κατοικίδια να απαντήσουν και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα όπως «είσαι καλό παιδί;» καθώς και γιατί γλείφουν επί τόσες ώρες καθημερινά τα γεννητικά τους όργανα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: