Γραμμή υποστήριξης ανδρών που συνοδεύουν γυναίκες στα χριστουγεννιάτικα ψώνια εγκαινίασε το υπουργείο Υγείας

0

Τριψήφιο αριθμό ψυχολογικής υποστήριξης ανδρών που συνοδεύουν τις συντρόφους τους στα χριστουγεννιάτικα ψώνια εγκαινίασε το υπουργείο Υγείας ενόψει της εορταστικής περιόδου. Οι υπεύθυνοι της Γραμμής Ανδρών Με Αυτοκτονικές Τάσεις (Γ.Α.Μ.Α.ΤΑ) μίλησαν στο Βατράχι για τους στόχους της νέας υπηρεσίας.

«Σκοπός της υπηρεσίας είναι να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικό αλλά αφανές πρόβλημα της εποχής μας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που η κοινωνία θέλει να αποσιωπήσει αλλά και που οι ίδιοι οι άντρες διστάζουν να συζητήσουν ανοιχτά με άλλους, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των συντρόφων τους» μας είπαν.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για τους άντρες, καθώς το κοινωνικό στίγμα του να μην συνοδέψεις την γυναίκα σου ή την κοπέλα σου στα ψώνια είναι μεγάλο. Συχνά θα δείτε τους άντρες αυτούς στα εμπορικά κέντρα να κάθονται με απλανές βλέμμα, κρατώντας δεκάδες τσάντες ή ένα μωρό, έχοντας χάσει κάθε διάθεση για ζωή.»

«Πουθενά δε θα δείτε την απελπισία τόσο ανάγλυφα ζωγραφισμένη όσο στο πρόσωπο ενός άντρα που βρίσκεται παραμονή Χριστουγέννων μέσα σε Hondos Center» καταλήγουν.

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, το τηλεφωνικό κέντρο του Γ.Α.Μ.Α.ΤΑ (τηλ. 0800 666) λειτουργεί τις μέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους. H υπηρεσία είναι εμπιστευτική και προσφέρεται δωρεάν για όσους άντρες βρίσκονται σε σχέση ή είναι παντρεμένοι.

Παράλληλα, εκτός από ψυχολογική υποστήριξη, οι ειδικοί που στελεχώνουν την γραμμή μπορούν να βοηθήσουν τους άντρες δίνοντας τους απαντήσεις που πιθανόν να τους σώσουν τη ζωή, όπως «μμμ χμμ, πολύ ωραίο» «όχι αγάπη μου, δε σε παχαίνει καθόλου», να τους εξηγήσουν τι χρώμα είναι το εκρού ή σε επείγουσες περιπτώσεις να τους ενημερώσουν για το σκορ της αγαπημένης τους ομάδας που παίζει εκείνη την ώρα.

Τέλος, όσοι άντρες επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και το site της υπηρεσίας, στο οποίο μπορούν ανώνυμα να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης τους, όπως για παράδειγμα την υποχρεωτική παραμονή τους σε κατάστημα παπουτσιών για διάστημα μεγαλύτερο από 3 ώρες.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: