Εφαρμογή από Έλληνες φοιτητές επιτρέπει το πέταγμα χαρταετού από το σπίτι

0

Νέα εφαρμογή από Έλληνες φοιτητές επιτρέπει το πέταγμα χαρταετού από το σπίτι

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή που επιτρέπει τον χειρισμό του χαρταετού από οποιοδήποτε smartphone ή tablet παρουσίασαν δύο Έλληνες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Το ελληνικό εφευρετικό «δαιμόνιο» φαίνεται να μην έχει τέλος. Μετά την ασύρματη ψησταριά που ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram, μια νέα εφαρμογή έρχεται να αυτοματοποιήσει και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού τα Κούλουμα.

Οι δημιουργοί του i-Εtos, όπως ονομάζεται, μας μίλησαν για το πώς είχαν την ιδέα αλλά και το πως λειτουργεί η νέα τους εφεύρεση:

«Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε γονείς, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι αναγκασμένοι να πετάνε τον χαρταετό με τα παιδιά τους ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες» μας λέει ο Γιάννης Καλούμπας, υπεύθυνος του πρότζεκτ. «Συχνά τα παιδιά απογοητεύονται γιατί ο χαρταετός είτε δεν πετάει, είτε οι μπαμπάδες μέσα σε λίγα λεπτά τον έχουν καταστρέψει προσπαθώντας να αποδείξουν σε άλλους μπαμπάδες πόσο καλοί είναι στο πέταγμα του χαρταετού.»

«Η εφαρμογή και ο μηχανισμός του χαρταετού θα κοστίζουν γύρω στα 199 Ευρώ, θα κυκλοφορήσει όμως και οικονομική έκδοση στην οποία δεν υπάρχει καν χαρταετός»

Νέα εφαρμογή από Έλληνες φοιτητές επιτρέπει το πέταγμα χαρταετού από το σπίτι

Οι δημιουργοί του i-Etos, Γιάννης Καλούμπας και Κώστας Σπάγκος

Όπως λένε, με τη δική τους εφαρμογή, μέσω ενός μικρού μηχανισμού που τοποθετείται πάνω στον χαρταετό, ο χειρισμός του γίνεται πολύ εύκολος. Ο μηχανισμός διαθέτει ειδικό σύστημα εξισορρόπησης για σταθερή πτήση ενώ υπάρχει και GPS σε περίπτωση που ο χαρταετός παρασυρθεί από τον αέρα. Τέλος χάρη στο ενσωματωμένο WiFi που διαθέτει, ο γονιός μπορεί να πετάξει τον χαρταετό από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τους δύο φοιτητές, η εφεύρεση θα κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο και θα κοστίζει γύρω στα 199 ευρώ. Ωστόσο επισημαίνουν ότι θα υπάρχει και πιο οικονομική έκδοση στην οποία δεν υπάρχει καν χαρταετός, και έτσι οι γονείς θα μπορούν να απολαύσουν απερίσπαστοι το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ το παιδί νομίζει ότι πετάει πραγματικό χαρταετό μέσω του τάμπλετ ή του κινητού.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: