Ηχηρό μήνυμα κατά του Debt Sustainability Analysis έστειλαν οι πολίτες της χώρας

0
Την αντίθεση του σε οικονομικούς όρους στην αγγλική γλώσσα εξέφρασε το 60% των πολιτών

Την αντίθεση του σε οικονομικούς όρους στην αγγλική γλώσσα εξέφρασε το 60% των πολιτών

Με ένα βροντερό «όχι» στο Preliminary Debt Sustainability Analysis και το Reforms for the Completion of the Current Program απάντησε χθες ο λαός της χώρας, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για οικονομικούς όρους στην αγγλική γλώσσα.

Σκηνές χαράς εκτυλίχθηκαν χτες στο Σύνταγμα, όπου επικράτησε γιορτινό κλίμα μετά την επικράτηση της λέξης ΟΧΙ σε ποσοστό που άγγιζε το 60% μεταξύ του γενικού πληθυσμού και έως και 90% μεταξύ όσων δεν είναι κάτοχοι Proficiency.

Απλοί πολίτες συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, τραγουδώντας, χορεύοντας και συζητώντας διεξοδικά την τελευταία τεχνική πρόταση των εταίρων σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

«Η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, στην οποία οι πολίτες της χώρας βροντοφώναξαν αποφασιστικά τη διαφωνία τους με το Reforms for the Completion of the Current Program όπως αυτό αποτυπώνεται στην πρόταση των θεσμών της 25.06.2015 καθώς και άλλες λέξεις» δήλωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μικροεπεισόδια μεταξύ υποστηρικτών του Κρούγκμαν και των αντιπάλων του σε εκλογικά τμήματα της χώρας

Η εκλογική διαδικασία εκτυλίχθηκε ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας, όπου οι πολίτες προσήλθαν μάλιστα από νωρίς προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και άλλες μακροοικονομικές παραμέτρους της πολυσέλιδης πρότασης των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και να βγάλουν την πολυπόθητη σέλφι με το ψηφοδέλτιο.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι εντάσεις μεταξύ υποστηρικτών του ΟΧΙ και του ΝΑΙ καθώς σε ένα εκλογικό τμήμα, δυο ηλικιωμένες πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή την τοποθέτηση της μίας υπέρ του οικονομολόγου Κρούγκμαν και την υποστήριξη της δεύτερης στην πολιτική του fiscal austerity.

Το δημοψήφισμα άλλωστε ήταν και το καυτό θέμα στις παραλίες και τις ψαροταβέρνες της χώρας, στις οποίες κατέφυγαν οι πολίτες προκειμένου να συζητήσουν την στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο θέμα του Emergency Liquidity Assistance, την προοπτική ενός νέου PSI και πως αυτά επηρεάζουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις διακοπές της Ελένης Μενεγάκη.

Βαριά η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ»

Εν τω μεταξύ, βαρύ ήταν το κλίμα μεταξύ των υποστηρικτών του «ΝΑΙ». Δημοσιογράφοι ιδιωτικών σταθμών εκφράζουν ανοικτά πλέον την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να τους συμβεί κάποιο «ατύχημα», όπως π.χ. να ανοίξει ξαφνικά μια καταπακτή κάτω από την καρέκλα τους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλαίει ασταμάτητα από την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοί του να πρέπει να φοράνε σωσίβια.

Τέλος, σε συνέντευξη του ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε ότι δεν θα ξανατραγουδήσει Θεοδωράκη «μέχρι να κάνει ξαστεριά» ενώ προβλήματα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δημιούργησαν οι φωνές του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς τα τσιρίγματα του παρεμβάλλονταν όλο το βράδυ στη συχνότητα επικοινωνίας του σταθμού με τη NASA.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: