Νέο οικολογικό μοντέλο με μηδενική εκπομπή ρύπων παρουσίασε η Φολκσβάγκεν

0
Από το νέο μοντέλο έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά στοιχεία, όπως τα όργανα, οι αναρτήσεις και η μηχανή

Από το νέο μοντέλο έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά στοιχεία, όπως τα όργανα, οι αναρτήσεις και η μηχανή

Ένα νέο μοντέλο που δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον παρουσίασε χθες η Φολκσβάγκεν, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις από το μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται εδώ και μερικές μέρες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, που κατηγορείται ότι «πείραξε» 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα της ώστε να φανεί ότι συμορφώνονται με τη περιβαλλοντική νομοθεσία διαφόρων χωρών, το νέο μοντέλο χαρατηρίζεται ως «100% οικολογικό με ρετρό σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον» και είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά όπως ξύλο και πέτρα.

Η κίνηση του αυτοκινήτου γίνεται αποκλειστικά από τον οδηγό και τους επιβάτες, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση για το περιβάλλον να είναι μηδενική. Το νέο αυτοκίνητο θα διατίθεται σε χρώμα κερασιάς, ενώ η ταχύτητα του μπορεί να φτάσει έως και τα 120 χλμ/ώρα σε μεγάλη κατηφόρα.

«Πρόκειται για μια επιστροφή στις θεμελιώδεις αξίες του αυτοκινήτου. Αφαιρέσαμε όλα τα περιττά στοιχεία, όπως τα όργανα, τις αναρτήσεις, τις ταχύτητες και τη μηχανή ώστε να μείνει μόνο η αυθεντική χαρά της οδήγησης» αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Μολονότι δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για απόπειρα της Φολκσβάγκεν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πρόσφατο σκάνδαλο αντιμετωπίζοντας το με χιούμορ, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι υπεύθυνοι της Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ δεν αναμένεται να το εκτιμήσουν, καθώς σκοπεύουν να επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι περισσότεροι δεν μιλάνε γερμανικά.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε