Προβοκάτσια κατά της Ελλάδας στο Eurogroup: Άγνωστοι πρόσθεσαν τα γράμματα «GR» σε όλες τις ταμπέλες «EXIT»

0
Μία από τις βανδαλισμένες ταμπέλες που συνάντησε η ελληνική αποστολή κατά την έξοδο της από το κτίριο

Μία από τις βανδαλισμένες ταμπέλες που συνάντησε η ελληνική αποστολή κατά την έξοδο της από το κτίριο

Εξοργισμένη είναι η κυβέρνηση μετά το κρούσμα βανδαλισμού που σημειώθηκε στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του σημερινού Eurogroup. Άγνωστοι έγραψαν τα γράμματα «GR» πάνω σε πινακίδες με την ένδειξη «EXIT».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραποίηση των πινακίδων έπεσε στην αντίληψη της ελληνικής αποστολής κατά την αποχώρηση της από το κτίριο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα μέχρι να αντικατασταθούν οι παραποιημένες πινακίδες λέγοντας: «Θεωρούμε το συμβάν ανεπίτρεπτο. Τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το θεσμό και υποβαθμίζουν το κύρος του Eurogroup. Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα και κανένας δεν συζητάει το ενδεχόμενο ενός GREXIT.»

Άλλη μία ταμπέλα που βρέθηκε παραποιημένη

Άλλη μία ταμπέλα που βρέθηκε παραποιημένη

Άγνωστο πάντως παραμένει μέχρι στιγμής ποιος ευθύνεται για τον βανδαλισμό των πινακίδων. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο και διαβεβαίωσε ότι το συμβάν θα ερευνηθεί.

Ωστόσο, παρατηρητές αναφέρουν ως ύποπτο το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των δηλώσεων του ο Ολλανδός αξιωματούχος φάνηκε να καθαρίζει μπλε μελάνι από τα χέρια του με μωρομάντηλα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: