Συνελήφθη χίπστερ που πουλούσε παράνομες προσκλήσεις για το Ello έξω από μπαρ στο Γκάζι

0
Το νέο κοινωνικό δίκτυο που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το «αντι-facebook» ή και ως «η Γαύδος του Ίντερνετ» βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών χρηστών

Το νέο κοινωνικό δίκτυο που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το «αντι-facebook» ή και ως «η Γαύδος του Ίντερνετ» βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών χρηστών

Στην προσαγωγή ενός ατόμου με γένια και άλλων δύο χωρίς γένια προχώρησε χτες το Τμήμα Δίωξης Χίπστερ της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελίες για παράνομη αγοραπωλησία προσκλήσεων Ello.

Το Ello, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το «αντι-facebook» ή και ως «η Γαύδος του Ίντερνετ», βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών χρηστών κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τη νέα πλατφόρμα αναρτώντας χιλιάδες στάτους στο Facebook, πολλές φορές ξεχνώντας να φάνε ή να κοιμηθούν προκειμένου να ενημερώσουν τους φίλους τους για τη νέα υπηρεσία.

«Μου αρέσει γιατί είναι πρωτοποριακά πρωτοποριακό και αντι-φέισμπουκ» έγραψε ένας νέος χρήστης του Ello στον λογαριασμό του στο Facebook. «Επίσης γιατί μου θυμίζει τότε που είχαμε πάει με το Μαράκι διακοπές στην Ανάφη και τα βράδια χτυπούσαμε στον ξενοδόχο να κατέβει να μας ανοίξει.»

Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που έχουν μέχρι στιγμής πρόσβαση στη νέα υπηρεσία, καθώς απαιτείται πρόσκληση για να γίνει κάποιος μέλος. «Τα βράδια καθόμαστε γύρω από τα κοκτέιλ μας και οι παλιοί μας λένε ιστορίες για το Diaspora και το Myspace» ανέφερε ένας χρήστης που περιμένει το πολυπόθητο email.

Ωστόσο, η απελπισία ορισμένων χρηστών τους έχει οδηγήσει στο να στραφούν σε ακραίες λύσεις, όπως το να αγοράζουν προσκλήσεις αμφίβολης ποιότητας από γενειοφόρους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας. «Πρόσφατα κάποιος προσπάθησε να πουλήσει τη γιαγιά του στο eBay προκειμένου να εξασφαλίσει μια πρόσκληση» μας είπε ένας νέος χρήστης χαϊδεύοντας την πλούσια γενειάδα του.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του ο ιδρυτής του Ello και κλώνος του Moby, Paul Budnitz, δήλωσε ότι η εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτήσεων, αλλά δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα αλλάξουν τον χαρακτήρα της υπηρεσίας. «Στόχος μας είναι το Ello να παραμείνει χώρος για λίγους πρωτοποριακούς χρήστες, κάτι σαν το καφενείο που έχει πεθάνει ο καφετζής» είπε. «Υποσχόμαστε στους χρήστες που μας τίμησαν ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μη βγάλουμε λεφτά» πρόσθεσε, μια δήλωση που πολλοί ερμήνευσαν ως κλείσιμο ματιού στα μέλη του Ello που πρόσκεινται στην Αριστερά.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε