Προβλήματα στη λήψη Wi-Fi και 4G δημιουργούν όσοι έχουν σηκωμένο γιακά

0
Προβλήματα στη λήψη Wi-Fi και 3G σε κοινόχρηστους χώρους δημιουργούν όσοι έχουν σηκωμένο γιακά

Σηκωγιακάς στο φυσικό του περιβάλλον

Σοβαρά προβλήματα στη ομαλή λειτουργία των δικτύων 4G και Wi-Fi προκαλούν όσοι έχουν τον γιακά τους σηκωμένο, σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στα καφέ και τα μπαρ της χώρας, όπου συχνάζουν οι λεγόμενοι σηκωγιακάδες, με αποτέλεσμα πολλοί θαμώνες να αδυνατούν να συνδεθούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τόσο ο αριθμός των ατόμων που έχουν σηκωμένο γιακά όσο και το ύψος του εκάστοτε γιακά μπορούν να προκαλέσουν μπλακάουτ στις επικοινωνίες, καθως παρεμποδίζεται η ομαλή λήψη 4G και WiFi.

Έξαλλοι άλλωστε είναι πολλοί θαμώνες των καταστημάτων αυτών, οι οποίοι εξαιτίας των σηκωγιακάδων συμπολιτών τους αδυνατούν να κάνουν τσεκ-ιν, να ανεβάσουν σέλφι στα κοινωνικά δίκτυα ή να κάνουν τσατ.

«Τις προάλλες ήμουνα σε ένα μπαρ και ήθελα να ανεβάσω σέλφι στο ίνσταγκραμ, αλλά ήταν ένας που ο γιακάς του ήταν τόσο ψηλός που κανένας μας δεν είχε σήμα» λέει η Αναστασία Κ, 17 χρονών.

Οι αρχές πάντως δηλώνουν αναρμόδιες να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αφού, όπως λένε, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να οριστεί το αποδεκτό ύψος γιακά. Συνιστούν όμως στους πολίτες να μην επιχειρήσουν να κατεβάσουν τους γιακάδες των ατόμων αυτών καθώς είναι πιθανό να τους εξαγριώσουν, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε