Συσκευή που παράγει ενέργεια από το ανακάτεμα του φραπέ κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές

0
Οι δύο εφευρέτες της συσκευής Γιάννης Σπύρου και Κώστας Αθανασίου

Οι δύο δημιουργοί της συσκευής Γιάννης Σπύρου και Κώστας Αθανασίου

Μια επαναστατική συσκευή που μπορεί να αντλήσει ηλεκτρική ενέργεια από ένα ποτήρι φραπέ και να φορτίσει μικροσυσκευές όπως ένα κινητό τηλέφωνο κατασκεύασαν δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Μιλώντας σε συνέδριο στο οποίο παρουσίασαν την εφεύρεση τους, ο Γιάννης Σπύρου και ο Κώστας Αθανασίου, πρωτοετείς φοιτητές στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του πανεπιστημίου, είπαν ότι είχαν την ιδέα βλέποντας τους συμφοιτητές τους να ανακατεύουν τον φραπέ με το καλαμάκι στο κυλικείο της σχολής και στα καφέ της πόλης.

«Σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη κίνηση για την παραγωγή ενέργειας» λέει ο Γιάννης. «Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών στο εργαστήριο κατασκευάσαμε μια συσκευή που μετατρέπει την κυκλική αυτή κίνηση σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να φορτίσει μικροσυσκευές.»

Η συσκευή έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Η συσκευή έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Όπως λένε, μέσω ενός ειδικού μαγνήτη που βρίσκεται στη βάση της συσκευής, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μεταφέρεται μέσω καλωδίου USB και μπορεί, στην παρούσα φάση, να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την εφεύρεση των δύο φοιτητών έχουν δείξει μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού ενώ, όπως λένε, δεν άργησε να τους χτυπήσει την πόρτα και η Nescafe.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι μας έκαναν πλάκα, αλλά ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί μας για την εμπορική αξιοποίηση της φραπενέργειας όπως τη λέμε εμείς», λένε οι δύο φοιτητές.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε