Νούμερο ένα αιτία θανάτου των υπαλλήλων της Adobe είναι οι εικόνες με καλημέρες στο Facebook

0
Εικόνες όπως αυτές έχουν αποβεί μοιραίες για πολλούς υπαλλήλους της γνωστής εταιρείας

Εικόνες όπως αυτές έχουν αποβεί μοιραίες για πολλούς υπαλλήλους της γνωστής εταιρείας

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι θάνατοι υπαλλήλων στην Adobe -την εταιρεία που παράγει το γνωστό λογισμικό Photoshop- από τις εικόνες με καλημέρες και καλό μήνα που αναρτώνται στο Facebook.

Ο CEO της Adobe, Bob Pantone μίλησε στο Βατράχι για τις τραγικές στιγμές που βιώνει η εταιρεία. «Δυστυχώς είναι αλήθεια. Κάθε βδομάδα χάνουμε έναν ή δύο συνεργάτες που άθελα τους έρχονται σε επαφή με εικόνες στο Facebook που λένε καλημέρα, καλή εβδομάδα ή καλό μήνα» μας λέει.

Όπως λέει, ενώ παλιά οι καλημέρες φτιάχνονταν σχεδόν αποκλειστικά στο Microsoft Paint, όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Photoshop για να κατασκευάσουν ακόμα πιο περίτεχνες εικόνες με καλημέρες, συνδυάζοντας λουλούδια, μωρά και ηλιοβασιλέματα με τους στίχους κάποιου ποιητή ή με κάποιο απόφθεγμα για το πόσο ωραία είναι η ζωή.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες μας να κάνουμε το Photoshop ακόμα πιο πολύπλοκο με κάθε νέα έκδοση και να κρύψουμε τις εικόνες αυτές από τους υπαλλήλους μας, πολλοί γραφίστες της εταιρείας δεν άντεξαν. Με κάθε τέτοια εικόνα χάνουμε και ένα μέλος της ομάδας μας, είτε από εγκεφαλικό επεισόδιο είτε γιατί ο ίδιος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του.»

«Τις προάλλες ένας πολύ αγαπητός μας συνεργάτης είδε μια εικόνα με 3D γραμματοσειρά Comic Sans στα χρώματα του ουράνιου τόξου με αποτέλεσμα να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ορασή του, ενώ ένας γραφίστας που περνούσε τυχαία από πίσω του τώρα πάσχει από κρίσεις επιληψίας» πρόσθεσε ταραγμένος.

«Όπως καταλαβαίνετε οι Δευτέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για μας, ενώ τις μέρες υψηλού κινδύνου όπως η πρώτη του μήνα απλά κλείνουμε την εταιρεία και δεν έρχεται κανείς» κατέληξε.

Σε ερώτηση μας για το τι συμβαίνει τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Pantone αρνήθηκε να μας απαντήσει. «Η πρωτοχρονιά είναι μια μέρα για την οποία δε μιλάμε ποτέ εδώ στην εταιρεία. Το μόνο που θα πω είναι ότι την εβδομάδα εκείνη πολλά παιδιά γραφιστών βλέπουν τους γονείς τους να φεύγουν για τη δουλειά και να μην ξαναγυρίζουν ποτέ.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: