Τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου θα χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ στις πορείες αντί για δακρυγόνα

0
Τραγούδια της Μποφίλιου θα χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ στις πορείες αντί για διακρυγόνα

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι η χρήση τραγουδιών της Νατάσας Μποφίλιου «είναι πιο ανθρώπινη αλλά και πιο αποτελεσματική από τα συμβατικά δακρυγόνα»

Την πρόθεση του να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση των συμβατικών δακρυγόνων και την αντικατάσταση τους με τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός δήλωσε ότι οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας σταδιακά θα εξοπλιστούν με τραγούδια της δημοφιλούς τραγουδίστριας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση χημικών στις διαδηλώσεις αλλά ταυτόχρονα να μη μειωθεί η αποτρεπτική τους ικανότητα στα περιστατικά αυτά.

«Η απόφαση αυτή λαμβάνεται στο πλαίσιο εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το οποίο μετά από πολύμηνες έρευνες κατέληξε ότι η χρήση τραγουδιών της συγκεκριμένης τραγουδίστριας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα συμβατικά δακρυγόνα» είπε ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα τραγούδια θα παίζονται από ειδικά τροποποιημένα οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα, ενώ οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα φέρουν ωτοασπίδες ώστε να μην καταλήγουν να κλαίνε αγκαλιά με τους διαδηλωτές.

Τραγούδια της Μποφίλιου θα χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ στις πορείες αντί για διακρυγόνα

Τα τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου θεωρούνται έως και 500% πιο αποτελεσματικά

Αντιδράσεις από ανθρωπιστικές οργανώσεις

Η απόφαση, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία μίλησε για «ιδιαίτερα σκληρό μέτρο». Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, η παρατεταμένη έκθεση στα τραγούδια αυτά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κατάθλιψη και έντονη επιθυμία του θύματος να κάθεται συνέχεια δίπλα σε βροχερά παράθυρα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: