Την θέσπιση του μαθήματος της διακόσμησης στα ελληνικά σχολεία ζητά ο Θάνος Τζήμερος

0
«Θεωρώ ανεπίτρεπτο οι πολίτες μιας χώρας που γέννησε την αισθητική να μη γνωρίζουν πώς να συνδυάσουν τις κουρτίνες με τον καναπέ ή ότι η χρήση ενός καθρέφτη μπορεί να κάνει ένα μικρό διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο» δήλωσε ο κ.Τζήμερος

«Θεωρώ ανεπίτρεπτο οι πολίτες μιας χώρας που γέννησε την αισθητική να μη γνωρίζουν πώς να συνδυάσουν τις κουρτίνες με τον καναπέ ή ότι η χρήση ενός καθρέφτη μπορεί να κάνει ένα μικρό διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο» δήλωσε ο κ.Τζήμερος

Την ανάγκη να συμπεριληφθεί το μάθημα της εσωτερικής διακόσμησης σε όλες της βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ζήτησε ο πρόεδρος του Δημιουργία, Ξανά, κ. Θάνος Τζήμερος σε νέα παρέμβασή του.

Μιλώντας στο περιοδικό Ιδέες και Λύσεις για το Σπίτι, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για την «νεοπλουτίστικη αισθητική» των Καρυάτιδων της Αμφίπολης αλλά και την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για θέσπιση μαθήματος επιχειρηματικότητας στα σχολεία, ο κ. Τζήμερος δήλωσε:

«Είναι καιρός πλέον να αποδεχτούμε ότι το μάθημα της εσωτερικής διακόσμησης ή interior design όπως το λέω εγώ είναι όχι μόνο αναγκαίο, αλλά επιβεβλημένο να διδάσκεται στο ελληνικό σχολείο. Θεωρώ ανεπίτρεπτο οι πολίτες μιας χώρας που γέννησε την αισθητική να μη γνωρίζουν βασικά στοιχεία διακόσμησης, όπως το πώς να συνδυάσουν τις κουρτίνες με τον καναπέ ή ότι η χρήση ενός καθρέφτη μπορεί να κάνει ένα μικρό διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο» είπε.

«Για το σκοπό αυτό, έχω καταθέσει λεπτομερή πρόταση που έχει εκπονήσει το κόμμα μου, δηλαδή εγώ, στον υπουργό Παιδείας. Βάσει της πρότασης αυτής, ειδικοί διακοσμητές θα στελεχώσουν τα ελληνικά σχολεία, ενώ ως διδακτέα ύλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς μεγάλη επιβάρυνση για το κράτος, περιοδικά όπως το Maison & Decoration. Εννοείται ότι στα ιδιωτικά σχολεία οι μαθητές θα διδάσκονται από το αγγλικό Home and Garden, το οποίο είναι σαφώς ανώτερο» πρόσθεσε ο κ. Τζήμερος.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσαν ότι πράγματι έχουν παραλάβει την πρόταση του κ. Τζήμερου και δεσμεύτηκαν να την εξετάσουν μόλις σταματήσουν να κλαίνε υστερικά από τα γέλια.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δώσει εντολή να συγκροτηθεί ειδική ομάδα μανικιουρίστ από την Καλαμάτα, η οποία θα μεταβεί στην Αμφίπολη προκειμένου να επιμεληθεί τα νύχια των ποδιών των Καρυάτιδων, τα οποία όπως δήλωσε «εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα στο εξωτερικό.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: