Αλέξης Τσίπρας: Μετά την επίλυση του Κυπριακού, στόχος μας η επανένωση της Μυτιλήνης με τη Λέσβο

0
Αλέξης Τσίπρας: Μετά την επίλυση του Κυπριακού, στόχος μας η επανένωση της Μυτιλήνης με τη Λέσβο

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για μια βιώσιμη λύση

Φιλόδοξη ατζέντα στα εθνικά θέματα φαίνεται να θέτει για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι, με αφορμή το Κυπριακό, επιθυμεί να ανοίξει και το θέμα της επανένωσης της Μυτιλήνης με τη Λέσβο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των συνομιλιών για την Κύπρο, οι συνθήκες είναι ώριμες να ανοίξει το θέμα της επανένωσης της Μυτιλήνης και της Λέσβου, ένα ζήτημα που όπως είναι γνωστό τον απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό.

Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι μία τέτοια προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά επεσήμανε ότι είναι καιρός να δοθεί επιτέλους βιώσιμη λύση στον διχασμό Μυτιληνιών και Λέσβιων που πλήττει εδώ και δεκαετίες το πολύπαθο αυτό νησί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου, είναι να συναντηθεί ο ίδιος στο αμέσως επόμενο διάστημα με εκπροσώπους των δύο πλευρών, με στόχο να διερευνήσει αν υπάρχουν προοπτικές για την έναρξη επίσημων συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας, είτε ως ενιαίο νησί ή με την δημιουργία δύο ομόσπονδων κρατιδίων.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε