Αναπάντεχη επανεκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στην ηγεσία του ΚΚΕ

0
Αναπάντεχη επανεκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στην ηγεσία του ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας επανεξελέγη με οριακό ποσοστό 100%

Αιφνιδιασμένοι είναι οι πολιτικοί αναλυτές από την επανεκλογή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που πολλοί θεωρούσαν ‘αουτσάϊντερ’ στην εσωτερική εκλογική αναμέτρηση, κατάφερε τελικά να επικρατήσει έναντι του απερχόμενου Δημήτρη Κουτσούμπα, λαμβάνοντας το οριακό ποσοστό του 100% των ψήφων της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη ανατροπή» εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι τόνιζαν πριν την εκλογική αναμέτρηση ότι όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά, καθώς το ΚΚΕ φημίζεται για τη συχνή ανανέωση πολιτικών αρχηγών, αλλά και την πληθώρα υποψηφίων στις εκλογικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της κεντρικής επιτροπής σημειώθηκε προσωρινή εμπλοκή, καθώς εκ παραδρομής ένας υπερήλικας σύνεδρος ψήφισε τον Ιωσήφ Στάλιν, νομίζοντας πώς βρισκόταν στο 1945.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επανεκλογή του κ. Κουτσούμπα φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο η ικανότητα του να παραμένει αγέλαστος επί μήνες, να μιλάει για 48 ώρες συνεχόμενα χωρίς να του αλλάζουν μπαταρίες καθώς και το γεγονός ότι μόνο αυτός μπορεί να πει τη λέξη λυκοφιλίες με χαρακτηριστική προφορά.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, φέρεται να έπεισε τα μέλη του συνεδρίου και της κεντρικής επιτροπής, χαρίζοντας τη νίκη στο νέο γενικό γραμματέα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: