Απρόσμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

0

Απρόσμενη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπή σημειώθηκε στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέδειξε ως απρόσμενο νικητή της τον Αλέξη Τσίπρα, μια εξέλιξη που -όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές- κανείς δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει.

Εξασφαλίζοντας ποσοστό 93,54% ο Αλέξης Τσίπρας -τον οποίο πολλοί μέχρι χθες θεωρούσαν «αουτσάιντερ»- αποτέλεσε την έκπληξη του συνεδρίου αφού κατάφερε να υπερνικήσει τα λευκά και τα άκυρα και να αναλάβει, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, την αρχηγία του κόμματος.

«Πρόκειται για μία τεράστια ανατροπή που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί» σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι χαρακτήρισαν την νίκη Τσίπρα “ανήκουστη”, “αναπάντεχη” καθώς και άλλες λέξεις που αρχίζουν από άλφα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχτεί σκληρή κριτική από την Αυγή, η οποία σε δημοσιεύματα της είχε καταφερθεί εναντίον του υποψηφίου με τίτλους όπως “Πόσο Τέλειος Είναι Πραγματικά Ο Αλέξης Τσίπρας;”

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν δύο ψηφοφορίες, η πρώτη από τις οποίες δεν έβγαλε ξεκάθαρο νικητή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας απέσπασε μόλις το 90% των ψήφων. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πήρε το λόγο και ζήτησε δεύτερη ψηφοφορία ρωτώντας μάλιστα του συνέδρους “αν κατάλαβαν τι ψήφισαν”, γεγονός που -όπως φαίνεται- έπεισε τους αναποφάσιστους, χαρίζοντας του μια ξεκάθαρη αν και αναπάντεχη νίκη.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: