«Δάχτυλο» σε τουρκικό μαχητικό έκανε πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια αερομαχίας

0
Η κίνηση του Έλληνα πιλότου απαθανατίστηκε από κάμερα μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας που πετούσε δίπλα του

Η κίνηση του Έλληνα πιλότου απαθανατίστηκε από κάμερα μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας που πετούσε δίπλα του

Ένα μοναδικό στα χρονικά περιστατικό σημειώθηκε σήμερα μεταξύ τουρκικών αεροσκαφών και μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν πιλότος της ελληνικής πλευράς ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο σε Τούρκο ομόλογο του κατά τη διάρκεια εικονικής αερομαχίας.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 07.55 το πρωί όταν τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να σηκωθούν τα ελληνικά μαχητικά προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Κατά τη διάρκεια εμπλοκής πάνω από τη Σάμο, ελληνικό μαχητικό που καταδίωκε ένα F-16 της τουρκικής αεροπορίας πραγματοποίησε έναν παράτολμο ελιγμό και, πετώντας αντεστραμμένος πάνω από το τουρκικό αεροσκάφος, ο Έλληνας χειριστής του έκανε μία… διεθνώς αναγνωρίσιμη χειρονομία.

Η κίνηση του Έλληνα πιλότου απαθανατίστηκε μάλιστα από κάμερα άλλου μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας, που πετούσε δίπλα του εκείνη την ώρα. Η φωτογραφία καθώς και το σχετικό βίντεο έχουν προκαλέσει σάλο και κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες αναρτήσεις στο Facebook και στο Twitter.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από το Πεντάγωνο, όμως πηγές κοντά στον Πάνο Καμμένο αναφέρουν ότι ο υπουργός εξέφρασε κατ’ιδίαν την ικανοποίηση του για την κίνηση του Έλληνα χειριστή και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον του.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως πως με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στη γειτονική μας χώρα και είναι ενδεικτικό της σκληρής γραμμής προτίθεται να υιοθετήσει η Αθήνα.

Βίντεο από το περιστατικό κατέγραψαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Βίντεο από το περιστατικό κατέγραψαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας

Δειτε ακομα

Σχολιάστε