Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση των Εξαρχείων μελετά ο Αλέξης Τσίπρας

0
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση των Εξαρχείων μελετά ο Αλέξης Τσίπρας

Χάρτης όπου φαίνονται τα προτεινόμενα σύνορα του νέου κρατιδίου

Λύση στο ‘πρόβλημα’ των Εξαρχείων μέσω της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κρατιδίου στα πρότυπα του Βατικανού φέρεται να μελετά ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την διενέργεια δημοψηφίσματος, στο οποίο οι κάτοικοι των Εξαρχείων θα μπορούν να αποφασίσουν αν επιθυμούν να ανεξαρτητοποιηθούν από την υπόλοιπη χώρα και να αναλάβουν οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της περιοχής.

Η συζήτηση ήρθε στο τραπέζι μετά την εμφάνιση ενός ‘αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ’ στην πλατεία Εξαρχείων, γεγονός που κάνει το κυβερνητικό επιτελείο να πιστεύει ότι αρχίζουν σιγά σιγά να υπάρχουν οι δομές για τη δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου.

Κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν ότι η περιοχή θα μπορούσε να διαθέτει δική της οικονομία, καθώς πολλοί κάτοικοι ασχολούνται με την κατασκευή υψηλής ποιότητας μολότοφ και διαθέτουν τεχνογνωσία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τα οποία θα μπορούσαν να εξάγουν σε άλλες χώρες.

Κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού μάλιστα υποστηρίζουν ότι η περιοχή μπορεί να γίνει περιζήτητος τουριστικός προορισμός με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με την ονομασία ‘Μπακούνινλαντ’ στα πρότυπα της Ντίσνεϊλαντ, στο οποίο μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν ζωντανά οδομαχίες από ειδικό τεθωρακισμένο τρόλεϊ που θα διασχίζει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ενδιαφέρον τους να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας Μαντ Μαξ στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν εκφράσει Αμερικανοί παραγωγοί.

Το σχέδιο πάντως φέρεται να έχει και την έγκριση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος δήλωσε ότι σε ότι αφορά την αστυνομία, θεωρεί την περιοχή ανεξάρτητο κρατίδιο εδώ και χρόνια.

Δείτε επίσης

 

Σχολιάστε