Βαρουφάκης: Είχα προτείνει να γίνει με σουβενίρ η αποπληρωμή του χρέους

0
«Η Γερμανία έχει ανάγκη την Ελλάδα, γιατί μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν άσπρη κάλτσα χωρίς πέδιλο» δήλωσε ο υπουργός στην συνέντευξη του

«Η Γερμανία έχει ανάγκη την Ελλάδα, γιατί μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν άσπρη κάλτσα χωρίς πέδιλο»

Σε νέες αποκαλύψεις που αναμένεται να συζητηθούν προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της προς τους δανειστές της αποκλειστικά με σουβενίρ.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια αποθέματα σε σουβενίρ. Από μινιατούρες της Ακρόπολης και μπουκάλια ούζο με καρυάτιδες μέχρι πράσινα αγαλματίδια σάτυρων με τεράστιους φαλλούς. Είχα εκπονήσει σχέδιο βάσει του οποίου εμείς θα προμηθεύαμε την Ευρώπη με σουβενίρ με αντάλλαγμα την σταδιακή απόσβεση του χρέους» είπε.

«Είμαστε η νούμερο ένα χώρα διεθνώς σε παραγωγή χάντρας για το μάτι και σε μπλουζάκια OUZO POWER. Πρόκειται για ένα τεράστιο κεφάλαιο που οφείλαμε να αξιοποιήσουμε» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίμαχη περίοδο του καλοκαιριού του 2015.

Σε ερώτηση αν η Άγκελα Μέρκελ θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Πιστεύω ότι θα την πείθαμε. Άλλωστε μαζί με τις προτάσεις μας θα στέλναμε και CD του Αντώνη Καλογιάννη με το πασίγνωστο τραγούδι που λέει «έχω ρίξει παραγάδι, σας αρέσει η Ελλάδα μις, τι θα κάνετε το βράδυ, ντου γιου λάικ φροϊλάιν δι Γκρις.»

Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διακοπή της παροχής σουβενίρ προς την Ευρώπη, σε περίπτωση που οι εταίροι παρέμεναν αδιάλλακτοι στη στάση τους, την οποία ο πρωθυπουργός δεν υιοθέτησε.

«Είναι βέβαιο ότι η διακοπή της παροχής σουβενίρ προς τους Ευρωπαίους θα δημιουργούσε σημαντική αναστάτωση στις αγορές, με αποτέλεσμα οι εταίροι να υποχωρήσουν πολύ γρήγορα» είπε ο κ. Βαρουφάκης σφίγγοντας ανεπαίσθητα τους μυς του κάτω από μια μπλούζα Relax.

«Η Γερμανία έχει ανάγκη την Ελλάδα, γιατί μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν άσπρη κάλτσα χωρίς πέδιλο» κατέληξε.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: