Εμπάργκο στο σνίτσελ και τη σοκολάτα βιενουά ζητάει ο Πάνος Καμμένος

0
Ο υπουργός δείχνει CD με αυστριακά βαλς που κατέσχεσε ο ίδιος

Ο υπουργός δείχνει CD με αυστριακά βαλς που κατέσχεσε ο ίδιος

Την επιβολή εμπάργκο στο σνίτσελ και τη σοκολάτα βιενουά ζήτησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την εχθρική στάση που τηρεί η Αυστρία έναντι της Ελλάδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει «κάθε μέσο που έχει στη διάθεση της» προκειμένου να αμυνθεί στην επιθετική στάση της Αυστρίας με αφορμή το θέμα των προσφύγων και τις μονομερείς ενέργειες της για την παρεμπόδιση της διεύλευσης τους προς την Ευρώπη.

Αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών και μοντέλου της Λορεάλ, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει στην απαγόρευση του σνίτσελ στο εστιατόριο του Πενταγώνου αλλά και της σοκολάτας και του καφέ βιενουά στο αναψυκτήριο του υπουργείου.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Κομμωτικών Υποθέσεων, Σ.Κούρτς

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Κομμωτικών Υποθέσεων, Σ.Κούρτς

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει όσες βιενέζικες καρέκλες υπάρχουν στο Πεντάγωνο μόλις είναι εφικτό, ενώ ήδη έχει ζητήσει να κατασχεθούν CD με βάλς του Γιόχαν Στράους και μουσική του Μότσαρτ.

Τέλος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στο επερχόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ζητώντας την χάραξη ενιαίας στρατηγικής και την επιβολή εμπάργκο στο σνίτσελ σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό ίσως αποδειχτεί δύσκολο, καθώς είναι το αγαπημένο φαγητό του Βασίλη Λεβέντη.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε