Ξαναμπαίνει σε υπηρεσία λόγω κρίσης το θωρηκτό Αβέρωφ

0

Επιστρέφει στην ενεργό υπηρεσία λόγω κρίσης το θωρηκτό Αβέρωφ

Στην επιστράτευση του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ» λόγω κρίσης και την επιστροφή του σε ενεργή υπηρεσία για πρώτη φορά μετά από 110 χρόνια προχωρά η κυβέρνηση.

Το ιστορικό πλοίο, το οποίο λειτουργούσε σαν πλωτό μουσείο από το 1984, υποβλήθηκε πρόσφατα στις απαραίτητες επισκευές στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί ξανά στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επανενεργοποίηση του ιστορικού θωρηκτού, το οποίο κατασκευάστηκε το 1907 και διακρίθηκε σε ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων ενάντια στον Οθωμανικό στόλο, κρίθηκε απαραίτητη μετά από περικοπές που έχουν ζητήσει στις αμυντικές δαπάνες οι θεσμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αβέρωφ θα διατηρήσει τις ατμομηχανές του, οι οποίες λειτουργούν με κάρβουνο, αλλά και τα υπάρχοντα κανόνια του, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά του πλοίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το θωρηκτό αναμένεται να αναλάβει δράση πραγματοποιώντας περιπολίες στο Αιγαίο, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί αποτρεπτικά σε περιπτώσεις παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων από την Τουρκία.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: