Εξεταστική για το αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια του Γιάννη Στουρνάρα περιέχουν λεφτά ζητάνε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

0
Εξεταστική για το αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια του Γιάννη Στουρνάρα περιέχουν λεφτά ζητάνε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ‘ύποπτο’ το μέγεθος των σακουλών κάτω από τα μάτια του διοικητή της ΤτΕ

Ύποπτο για την απόκρυψη χρηματικών ποσών που ανήκουν στο ελληνικό κράτος στις σακούλες που βρίσκονται κάτω από τα μάτια του θεωρούν τον Γιάννη Στουρνάρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξεταστική προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας απέκρυψε χρήματα του ελληνικού κράτους, μεταφέροντας τα κρυφά στις σακούλες κάτω από τα μάτια του προκειμένου να μην τα δεσμεύσει η κυβέρνηση το επίμαχο καλοκαίρι του 2015.

Το ερώτημα των βουλευτών έρχεται μετά από αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να κατάσχει αποθεματικά ύψους 16 δις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την επιβολή των capital controls το 2015.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ‘ύποπτο’ το μέγεθος των σακουλών, ενώ ισχυρίζονται ότι μεγαλώνουν και μικραίνουν κατά περίπτωση, καταθέτοντας μάλιστα και φωτογραφίες του διοικητή της ΤτΕ όπου οι σακούλες φαίνονται άλλοτε φουσκωμένες και άλλοτε πιο άδειες.

Όπως υποστηρίζουν, από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ακόμα και σήμερα μεταφορές ή να αποκρύψει ταμειακά αποθέματα όταν πιστεύει ότι κινδυνεύουν από τις κινήσεις της κυβέρνησης, δηλαδή συνέχεια.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε