Για προσπάθεια υπονόμευσης του κατηγορεί την αγγλική γλώσσα ο Παύλος Πολάκης

0

Για προσπάθεια υπονόμευσης του κατηγόρησε την αγγλική γλώσσα ο Παύλος Πολάκης

Λάβρος κατά της αγγλικής γλώσσας, την οποία κατηγόρησε για συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Νίκος Πολάκης, με αφορμή τη λανθασμένη απόδοση του της φράσης «copy-paste» ως «κόπι-πάστε» χθες στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε σημερινές δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά των αγγλικών, τα οποία χαρακτήρισε «βοθρογλώσσα της διαπλοκής» και τα οποία, όπως είπε, είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία» κατά της Αριστεράς και του ίδιου προσωπικά.

«Γιατί το λένε πέιστ και όχι πάστε όπως γράφεται; Τι προσπαθούν να μας κρύψουν; Είναι γνωστό ότι τα αγγλικά είναι η γλώσσα του παγκόσμιου κεφαλαίου, που πάντα προσπαθεί να μπερδέψει την Αριστερά» ξέσπασε οργισμένος, με αποτέλεσμα να ξεκουμπωθούν άλλα δύο κουμπιά του πουκαμίσου του.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι πίσω από τη σάτιρα που δέχθηκε για το γλωσσικό του ατόπημα βρίσκονται «σκοτεινοί κύκλοι του Κέμπριτς» (sic) και «οι εγχώριοι υπηρέτες τους, οι καθηγητές αγγλικών της χώρας», ενώ απείλησε να αποκαλύψει φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά στην οποία κρατάει το λεξικό της Οξφόρδης.

Τέλος ο υπουργός δεν δίστασε να απειλήσει όποιον τον σατιρίσει για τα αγγλικά του στο μέλλον: «Όποιος με ξανακοροϊδέψει για τα αγγλικά μου θα τον βάλω δυο μέτρα κάτω απ το χώμα. Ή, για να το πω και στα αγγλικά, I will put him two meters under the home.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε