Με μεταφραστή από τα αγγλικά στα αγγλικά μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας

0

Με μεταφραστή από τα αγγλικά στα αγγλικά μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Με ειδικό διερμηνέα ο οποίος θα μεταφράζει τις αγγλικές του φράσεις σε κανονικά αγγλικά ταξιδεύει στις ΗΠΑ για την συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μαξίμου, επιλέχθηκε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με άριστες γνώσεις αγγλικής, καθώς ο πρωθυπουργός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην επερχόμενη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο, και η κυβέρνηση επιθυμεί να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνεννόηση των δύο ανδρών.

«Όπως ξέρετε τα αγγλικά του πρωθυπουργού είναι άριστα, αλλά έχει δυσκολία με κάποιες λέξεις. Παραδείγματος χάρη, μπορεί να πει στον πρόεδρο ότι θέλουμε τη Σούδα, αλλά να βγει ότι θέλει τη σόδα και να του φέρουν μια σόδα αντί να ανανεώσουν τη συμφωνία για τη στρατιωτική βάση» λέει πηγή του Μαξίμου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρχικά υπήρξε σκέψη ο πρωθυπουργός να κρατάει έναν μακρόστενο ηλεκτρονικό πίνακα στον οποίο θα εμφανίζονταν σε υπότιτλους αυτά που λέει, αλλά απορρίφθηκε καθώς είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διαβάζει.

Τέλος, ο ίδιος διερμηνέας θα είναι σε θέση να μεταφράζει και τα αγγλικά του Ντόναλντ Τραμπ σε κανονικά αγγλικά, ενώ τις τελευταίες μέρες σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον μαθαίνουν να χρησιμοποιεί αγαπημένες λέξεις του προέδρου όπως ‘tremendous’ ‘loser’ και ‘sad!’

Δειτε ακομα

Σχολιάστε