Πρόεδρος ΣτΕ: Παραιτήθηκα γιατί μας ανάγκαζαν να φοράμε αυτές τις ηλίθιες σαλιάρες

0

Πρόεδρος ΣτΕ: Παραιτήθηκα γιατί μας ανάγκαζαν να φοράμε αυτές τις ηλίθιες σαλιάρες

Τον πραγματικό λόγο για την αποχώρηση του αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, μετά τη χθεσινή αιφνίδια παραίτηση του.

Σε δηλώσεις του, ο ανώτατος δικαστικός αποκάλυψε ότι δεν άντεχε άλλο να φοράει τη λευκή σαλιάρα που επιβάλλει το πρωτόκολλο, κάτι που τον ενοχλούσε εδώ και χρόνια.

«Ήθελα να’ξερα ποιος το σκέφτηκε. Δηλαδή να πρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά σου κάθε μέρα με μια τεράστια σαλιάρα σαν υπερφυσικό μωρό. Ε, δεν το άντεχα άλλο» τόνισε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως πως υπήρχαν στιγμές που το ιδιόμορφο αξεσουάρ ήταν χρήσιμο. «Όταν καθόσουν να φας μεσημεριανό πριν από μια πολύκροτη υπόθεση, δεν ανησυχούσες μήπως λεκιαστεί η τήβεννος με κέτσαπ. Επίσης ήταν χρήσιμο αν ήσουν κρυωμένος και έπρεπε να φυσήξεις τη μύτη σου.»

Υπενθυμίζεται ότι η σαλιάρα των ανωτάτων δικαστικών καθιερώθηκε το 1930, μετά από κατηγορίες ότι μαζί τα τρώγανε. Ωστόσο προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις, κυρίως από δικαστικούς που οδηγούσαν κάμπριο αυτοκίνητα, καθώς με τον αέρα τους κόλλαγε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: