Σε «Κέντρο Πολιτισμού Φιντέλ Κάστρο» μετονομάζεται το ΚΠΙΣΝ

0
Σε Κέντρο Πολιτισμού Φιντέλ Κάστρο μετονομάζεται το ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο θα μετονομαστεί μέσα στις επόμενες μέρες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα του Κουβανού ηγέτη στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετά την παραλαβή του από το ελληνικό Δημόσιο.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην μετονομασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε “Κέντρο Πολιτισμού Φιντέλ Κάστρο” όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η είδηση, που επιβεβαιώθηκε και από το Μαξίμου, φέρεται να αποτελεί επιθυμία του Πρωθυπουργού, που με τον τρόπο αυτό θέλει να τιμήσει τον πρόσφατα εκλιπόντα Κουβανό ηγέτη, στην κηδεία του οποίου είχε παρευρεθεί στα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετονομασία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, μετά την χθεσινή παράδοση του Κέντρου στο κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αρχικών προτάσεων για την ονομασία πού μελετούσε ο πρωθυπουργός ήταν αυτό του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ως αναγνώριση για το έργο του, ωστόσο επικράτησε το όνομα του Κουβανού ηγέτη καθώς πρόκειται για όνομα με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό.

Συμφωνείτε με τη νέα ονομασία; Ψηφίστε παρακάτω:

Δείτε επίσης

 

Σχολιάστε