Συνάντηση στο Μαξίμου με το Άγιο Φως είχε ο Αλέξης Τσίπρας

0
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις

Συνάντηση με το Άγιο Φως είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε την ιερή φλόγα της Ορθοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την άφιξη της από τα Ιεροσόλυμα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε το Φως στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας, ενώ ειδικό άγημα αναπτηροφόρων της Προεδρικής Φρουράς απέδωσε τιμές υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Χόντος Σέντερ, Ένα Υπέροχο Ταξίδι Ομορφιάς».

Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης τους, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα για τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ενώ χαρακτήρισε «ιδιαίτερα συμβολική» την επίσκεψη του σε αριστερή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του το Άγιο Φως ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, και του έκανε δώρο μια λαμπάδα και ένα σπάνιο εικόνισμα της Παναγιάς της Αριστερίζουσας.

Φεύγοντας από το Μαξίμου το Άγιο Φως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, επικαλούμενο το ιδιαίτερα βεβαρυμένο προγραμμά του. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν η παρουσία του θα φέρει την πολυπόθητη ανάσταση στη χώρα, το Φως είπε ότι είναι βέβαιο.

«Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την άσβεστη φλόγα» είπε. «Εκτός από πυροσβεστήρα. Ή νερό. Ή η έλλειψη οξυγόνου. Ή ένας δυνατός αέρας. Τώρα πρέπει να σας αφήσω όμως γιατί σε τρεις ώρες έχω να πάω σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, αλλιώς δεν θα αναστηθεί κανένας.»

Δειτε ακομα

Σχολιάστε