Την επανένωση Μυτιλήνης και Λέσβου προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

0
Την επανένωση Μυτιλήνης και Λέσβου προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να δοθεί τέλος στον εθνικό διχασμό Μυτιληνιών και Λέσβιων

Φιλόδοξη ατζέντα στα εθνικά θέματα φαίνεται να θέτει ο πρωθυπουργός, ο οποίος διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι, με αφορμή την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη, επιθυμεί την έναρξη συνομιλιών για την επανένωση της με τη Λέσβο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι ώριμες να ανοίξει το θέμα της επανένωσης της Μυτιλήνης και της Λέσβου, ένα ζήτημα που όπως είναι γνωστό τον απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό.

Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι μια τέτοια προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη, αλλά επεσήμανε ότι είναι καιρός να δοθεί επιτέλους βιώσιμη λύση στον διχασμό Μυτιληνιών και Λέσβιων που πλήττει εδώ και δεκαετίες το πολύπαθο αυτό νησί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που διαρρέουν από το Μαξίμου, είναι να συναντηθεί ο ίδιος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του με εκπροσώπους των δύο πλευρών, με στόχο να διερευνήσει αν υπάρχουν προοπτικές για την έναρξη επίσημων συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας, είτε ως ενιαίο νησί ή με την δημιουργία δύο ομόσπονδων κρατιδίων.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: