Την τεχνογνωσία της κυβέρνησης στην κατασκευή λιμανιών ζήτησαν οι χώρες της Σαχάρας

0
Την τεχνογνωσία της κυβέρνησης στην κατασκευή λιμανιών ζήτησαν οι χώρες της Σαχάρας

Οι αφρικανικές χώρες ζήτησαν την προσωπική συνδρομή του Αλέξη Τσίπρα

Τις πολύτιμες γνώσεις της στην κατασκευή λιμένων ξηράς έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση χώρες της Αφρικής που βρίσκονται γύρω από την έρημο Σαχάρα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, χώρες όπως η Αλγερία, το Μαλί, το Τσαντ, ο Νίγηρας καθώς και άλλες χώρες οι οποίες καλύπτονται από την έρημο της Σαχάρας και δεν βρέχονται από θάλασσα, έχουν ήδη επικοινωνήσει με το Μαξίμου ζητώντας την συνδρομή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για την δημιουργία «λιμένων ερήμου» στα εδάφη τους.

Αφορμή για το έντονο ενδιαφέρον των χωρών αυτών υπήρξαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του στην Κοζάνη, στην οποία προανήγγειλε την κατασκευή λιμανιού ξηράς στην Καστοριά, ένα έργο που πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν εξίσου σημαντικό με την κατασκευή αγωγού για την εξαγωγή φραπέ στη δυτική Ευρώπη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό.

Πηγές του Μαξίμου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη, αναφέροντας ότι «συχνά οι καμήλες ονομάζονται και ‘καράβια της ερήμου’. Πρόκειται για μια έκφραση που η Ελλάδα τώρα μπορεί να κάνει πραγματικότητα» όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησε και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελβετίας, το οποίο αναμένεται να στείλει εκπροσώπους για διμερείς επαφές με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: