Το όνομα του Stan Αντιπαριώτη θα έχει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

0
Το όνομα του Stan Αντιπαριώτη θα έχει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

«Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν καλλιτέχνη που τόσα έχει προσφέρει στη μουσική κουλτούρα της χώρας μας» υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αμφιλεγόμενη απόφαση της δημοτικής αρχής της Πάρου να δώσει το όνομα «Αερολιμένας Stan Αντιπαριώτη» στο νέο αεροδρόμιο του νησιού, που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση έχει διχάσει τη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση, με τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο, να υποστηρίζει την απόφαση, τονίζοντας μάλιστα ότι η επιλογή της ονομασίας έγινε με τη μέθοδο του televoting, δηλαδή μέσω SMS σε ειδικό διαγωνισμό.

«Για μένα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν καλλιτέχνη που τόσα έχει προσφέρει στη μουσική κουλτούρα της χώρας μας» δήλωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δεν επιλέχθηκε τουλάχιστον το όνομα του Γιάννη Πάριου, του πιο γνωστού καλλιτέχνη που έχει αναδείξει το κυκλαδίτικο νησί, ο κ. Κωβαίος απάντησε:

«Προσεγγίσαμε τον Γιάννη Πάριο, αλλά δυστυχώς δεν δέχθηκε καθώς είναι δυσαρεστημένος με την δημιουργία του αεροδρομίου, αφού είναι αναγκασμένος πλέον να αποσύρει από την κυκλοφορία το γνωστό τραγούδι του, «Θα Πάρω Μια Ψαρόβαρκα.»

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή καλλιτεχνών για την ονομασία αεροδρομίων δεν είναι ασυνήθιστη. Παράδειγμα αποτελεί το αεροδρόμιο «Στέλλα Κονιτοπούλου» της Νάξου, καθώς το νησί φημίζεται για τους υψηλής ποιότητας Κονιτοπουλαίους που παράγει, που είναι και το δεύτερο πιο σημαντικό προϊόν που εξάγει μετά τη γραβιέρα.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: