Ένα εικόνισμα της Παναγιάς της Ψηφοκρατούσας χάρισε στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος

0
Ένα εικόνισμα της Παναγιάς της Ψηφολαχταρούσας χάρισε στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος

Στη σπάνια εικόνα η Μεγαλόχαρη εμφανίζεται να κρατά εκλογικό φάκελο

Μια σπάνια και μέχρι πρότινος άγνωστη εικόνα του 12ου αιώνα που όπως είπε απεικονίζει την «Παναγιά την Ψηφοκρατούσα» χάρισε χθες στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τον «ιερό συμβιβασμό» που επιτεύχθηκε στο Μαξίμου για το θέμα των Θρησκευτικών στα σχολεία.

«Εύχομαι η εικόνα αυτή να σας καθοδηγεί σε όλας τας αποφάσεις σας σχετικά με την Εκκλησία» είπε ο κ. Ιερώνυμος, παραδίδοντας την εικόνα στον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας και Ορθοδοξίας, Πάνος Καμμένος και ο μελλοντικός πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διεξήχθη σε καλό κλίμα, με υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

«Η Εκκλησία δεν θέλει να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών και εμείς θέλουμε να αλλάξει. Έτσι συμβιβαστήκαμε και αποφασίσαμε να μην αλλάξει» είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, ενώ πραγματοποίησε φεύγοντας μια εντυπωσιακή διπλή πιρουέτα και ένα τριπλό άξελ.

Την ικανοποίηση τους, άλλωστε, εξέφρασαν κύκλοι της Εκκλησίας, που χαρακτήρισαν την έκβαση της συνάντησης ως «πραγματικό θαύμα», ακριβώς όπως αυτά που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: