Βραβεύτηκε σε ειδική τελετή ο παλαιότερος χειριστής φαξ του Δημοσίου

0
Βραβεύτηκε ο παλαιότερος χειριστής φαξ του Δημοσίου

Στιγμιότυπο από τη βράβευση του κ. Αποστολίδη

Στη βράβευση του του πρώτου χειριστή φαξ του ελληνικού Δημοσίου προχώρησε η κυβέρνηση σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Τηλέμαχος Αποστολίδης, 75 ετών, βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του στην αποστολή και λήψη εκατοντάδων χιλιάδων φαξ κατά την διάρκεια της θητείας του σε διάφορες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Στο πλευρό του παλαίμαχου υπαλλήλου ήταν η σύζυγος του Ευανθία καθώς και το αγαπημένο του φαξ, το οποίο όπως είπε δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Μολονότι ξεκίνησε την καριέρα του ως χειριστής τέλεξ, το 1977 ο κ. Αποστολίδης ήταν ο πρώτος που παρέλαβε τη «θαυματουργή» νέα συσκευή την οποία, παρά την αρχική καχυποψία των συναδέλφων του και την έλευση νέων τεχνολογιών, κατάφερε να καθιερώσει μέχρι και σήμερα ως τον κύριο τρόπο επικοινωνίας του ελληνικού Δημοσίου.

Κοντά του μαθήτευσαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στους οποίους έμαθε την τέχνη της λήψης και της αποστολής, ενώ έδωσε μάχες κατά του email, το οποίο θεωρούσε υπερβολικά απρόσωπο. Αυτοί που τον γνώρισαν μιλούν για έναν άνθρωπο που μπορούσε να στείλει ακόμα και το πιο πολυσέλιδο φαξ και δεν έχανε ποτέ την υπομονή του, ακόμα και όταν έπεφτε η γραμμή.

Παρότι είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Αποστολίδης επισκεπτόταν συχνά τις υπηρεσίες που είχε θητεύσει και, παρά την προχωρημένη ηλικία του, είχε παρέμβει αρκετές φορές για να βοηθήσει στην αποστολή ή τη λήψη ενός ιδιαίτερα δύσκολου φαξ.

Επίδομα χειριστή φαξ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Εσωτερικών εξήρε την προσφορά του κ. Αποστολίδη, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν λαμπρό δημόσιο λειτουργό που «γνώριζε το φαξ όσο κανένας άλλος» και ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο καθιέρωσης επιδόματος για τους χειριστές φαξ του δημόσιου τομέα.

«Ο χειριστής φαξ είναι από τα επαγγέλματα που χάνονται, όπως ο πεταλωτής, ο τσαγκάρης και ο ταλαντούχος Έλληνας ράπερ. Σε πείσμα των καιρών και της τεχνολογίας, εμείς θα στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς που με το μόχθο τους φροντίζουν να αποστέλλονται χιλιάδες τόνοι χαρτιού καθημερινά, χωρίς δεύτερη σκέψη για την υγεία τους. Τους ανθρώπους αυτούς οφείλουμε να τους τιμήσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: