Δεκτό έκανε η Microsoft το αίτημα του Γιάνη Βαρουφάκη να σταματήσει να διορθώνει το όνομα του το Word

0

Δεκτό έκανε η Microsoft το αίτημα του Γιάνη Βαρουφάκη να σταματήσει να διορθώνει το όνομα του το Word

Στην αποδοχή πολυετούς αιτήματος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να μην διορθώνει το όνομα του το Word προχώρησε χθες η Microsoft, όπως έγινε γνωστό από πηγές της εταιρείας.

Η αμερικανική εταιρεία ικανοποίησε το αίτημα του πρώην υπουργού, το όνομα του οποίου ο κειμενογράφος επέμενε να διορθώνει, καθώς η λέξη Γιάνη δεν υπήρχε στο λεξικό της εφαρμογής ή σε λεξικό γενικότερα.

Πηγές της εταιρείας που μίλησαν εμπιστευτικά στο Βατράχι τόνισαν ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από επίμονα αιτήματα του πρώην υπουργού, ο οποίος παραπονιόταν συνεχώς ότι το πρόγραμμα αντικαθιστούσε το όνομα του με τις λέξεις Γιάννη, γιάνει, Γιάνκη και γιάπη.

«Μας έπαιρνε μέρα πάρα μέρα τηλέφωνο ζητώντας να το αλλάξουμε. Τον ρωτούσαμε γιατί δεν το γράφει Γιάννη και εκνευριζόταν. Το διεθνές κατεστημένο αυτό θέλει, μας έλεγε, να δεχτείτε το συμβατικό Γιάννη. Μια μέρα όλοι οι Γιάννηδες θα λέγονται Γιάνηδες, θα δείτε, μας έλεγε.»

Το ποτήρι για την εταιρεία φαίνεται να ξεχείλισε όταν ο πρώην υπουργος περίμενε τον Μπιλ Γκέιτς έξω από τα γραφεία της Microsoft. «Αλλάξτε το να πάει στο διάλο μας είπε ο Μπιλ και έτσι το περάσαμε.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός έχει θέσει το ίδιο αίτημα και σε άλλες εταιρείες όπως την Apple και τη Google, ενώ ο γνωστός γλωσσολογος Γιώργος Μπαμπινιώτης φέρεται να του έχει πει να τον αφήσει ήσυχο και να σταματήσει να τον παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: