Διαψεύδει το Facebook ότι μυστικές ομάδες υποχρεώνουν Έλληνες χρήστες να ποστάρουν Λειβαδίτη

0
Διαψεύδει το Facebook ότι μυστικές ομάδες υποχρεώνουν Έλληνες χρήστες να ποστάρουν Λειβαδίτη

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ υποστήριξε ότι οι χρήστες που ανεβάζουν Λειβαδίτη το κάνουν από μόνοι τους

Σε διάψευση καταγγελιών ότι ομάδες με σκοτεινά κίνητρα είναι πίσω από τις χιλιάδες αναρτήσεις Ελλήνων χρηστών με στίχους του Λειβαδίτη προχώρησε σήμερα το Facebook, όπως έγινε γνωστό.

Το κοινωνικό δίκτυο, που πλήττεται από σκάνδαλο σχετικά με τις δραστηριότητες της Cambridge Analytica, μιας μυστικής ομάδας στη Βρετανία με στόχο τον επηρεασμό εκατομμυρίων χρηστών ώστε να ψηφίσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αντιμετωπίζει τώρα νέες κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μυστικές ομάδες κάνουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χρήστες να ποστάρουν συνεχώς στίχους του Λειβαδίτη.

«Πιστεύουμε ότι πίσω από τους χιλιάδες χρήστες που κατακλύζουν το ελληνικό Facebook καθημερινά με Λειβαδίτη, Κοέλιο, Καζαντζάκη και άλλα χιλοειπωμένα αποφθέγματα πρέπει να είναι κάποια ομάδα με σκοτεινά κίνητρα» λέει Έλληνας χρήστης ο οποίος σε μία μέρα μέσα είδε τουλάχιστον 30 τέτοιες αναρτήσεις από φίλους του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κάνουν από μόνοι τους. Πρέπει να υπάρχει κάποια οργάνωση από πίσω – η Cambridge Livaditica ας πούμε – με στόχο να μας σπάνε τα νεύρα καθημερινά.»

Ταυτόχρονα, παρόμοιες κατηγορίες κατά του Facebook έχουν εκφραστεί για ομάδες που πιθανόν να έχουν ως στόχο να αποβλακώσουν εντελώς τον ελληνικό πληθυσμό, όπως αυτοί που ποστάρουν πολύχρωμες εικόνες με καλημέρες, ενώ ύποπτος θεωρείται ο ρόλος του γκρουπ «Μανούλες του Facebook.»

To Facebook πάντως διαψεύδει την ύπαρξη αυτών των ομάδων, υποστηρίζοντας ότι όσοι ανεβάζουν τέτοια ποστ το κάνουν εντελώς από μόνοι τους, χωρίς να τους πιέζει ή να τους εκβιάζει κανένας.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: