Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ

0

Πιστοποιητικό γάμου θα ζητάει το Facebook από τα ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Facebook να ζητήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ζευγάρια που διατηρούν κοινό προφίλ στις σελίδες του.

Λίγους μήνες μετά το «σαφάρι» του κοινωνικού δικτύου στα ψευδώνυμα προφίλ, μια νέα απόφαση έρχεται να ταράξει πάλι τα νερά των social media.

«Στόχος μας είναι να επαληθεύσουμε ότι οι χρήστες με κοινά προφίλ είναι όντως ζευγάρι», τονίζουν εκπρόσωποι της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι αρχικά δεν μπορούσαν να κατανοήσουν γιατί ένα ζευγάρι θα ήθελε να έχει κοινό προφίλ, αντί για δύο ξεχωριστά τα οποία να είναι συνδεδεμένα με την επιλογή «παντρεμένος» ή «σε σχέση» ή έστω «it’s complicated».

«Έτσι σκεφτήκαμε ότι πίσω από αυτά τα κοινά προφίλ μπορεί να βρίσκονται άτομα με πιο σκοτεινά κίνητρα, όπως για παράδειγμα κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes ή, ακόμα χειρότερα, κάποιος που κρατάει τον/την σύντροφο του όμηρο αλλά δε θέλει κινήσει υποψίες στο φιλικό τους περιβάλλον» τονίζουν.

«Πίσω από αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι άτομα με σκοτεινά κίνητρα, όπως κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. «Είναι παραβίαση των δικαιωμάτων μας», γράφει ο-η χρήστης Μάκης-Σούλα Γερασιμίδης-Παπαδοπούλου στον κοινό λογαριασμό που διατηρούν στο Facebook.

«Ο άντρας μου συμφωνεί απόλυτα με το κοινό μας προφίλ. Μάλιστα συμφώνησε να βάλουμε για ημερομηνία γέννησης την επέτειο του γάμου μας και δεν έχει κανένα πρόβλημα που στην επιλογή «φύλο» βάλαμε «γυναίκα». Γιατί να θέλει ξεχωριστό προφίλ; Τι να το κάνει;» γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει πάντως η εταιρεία, η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο μια δήλωση σε ΚΕΠ για τα ανύπαντρα ζευγάρια ή ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο ή τον παπά της ενορίας για όσους είναι παντρεμένοι.

Τι θα ισχύει για όσους χωρίζουν

Αντίστοιχα, όσα ζευγάρια  χωρίζουν και θέλουν να «σπάσουν» το κοινό τους προφίλ σε δύο ξεχωριστά, θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το σχετικό διαζευκτήριο. Ωστόσο η εταιρεία επισημαίνει ότι θα απαιτείται και δικαστική απόφαση για το πώς θα μοιραστούν οι αναρτήσεις που έχουν κάνει. Σε περίπτωση μάλιστα που υπάρχουν παιδιά, μόνο ο ένας θα μπορεί να έχει την κηδεμονία των φωτογραφιών ενώ ο άλλος θα μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες τους μόνο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: