Επιτυχημένη η πρώτη θεραπεία στην Ελλάδα με στίκερ από το Facebook

0

Επιτυχημένη η πρώτη θεραπεία στην Ελλάδα με στίκερ από το Facebook

Με μία πρωτοποριακή μέθοδο, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, Έλληνες γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν μια 25χρονη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά στίκερ του Facebook.

Η 25χρονη, που έπασχε από κρυολόγημα, αναζήτησε την συμβουλή γιατρού όταν είδε τα συμπτώματα της να μην υποχωρούν με τα συμβατικά σκευάσματα του εμπορίου.

Ανήσυχοι για την κατάσταση της, φίλοι και μέλη της οικογένειας της 25χρονης επικοινώνησαν με ομάδα ειδικών στις ΗΠΑ, μέλη της οποίας μετέβησαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν τη νεαρή στο σπίτι της.

Με τη συνεργασία Ελλήνων γιατρών, της πρότειναν να κοινοποιήσει την κατάσταση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένας επαρκής αριθμός από λυπημένες φατσούλες που, όπως ήλπιζαν, θα την βοηθούσαν να κερδίσει τη μάχη με την ασθένεια της.

Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα, η ανταπόκριση ήταν άμεση, με την ανάρτηση συγκεντρώνει 867 δακρυσμένες φατσούλες σε λίγα 24ωρα και τη νεαρή να αναρρώνει πλήρως από το κρυολόγημα της λίγες μέρες αργότερα.

«Τα στίκερ, ειδικά τα δακρυσμένα, βοηθούν σημαντικά στην ταχεία ανάρρωση ενός ασθενούς. Ευτυχώς εδώ είχαμε μια ελαφριά περίπτωση που αντιμετωπίστηκε με λίγα στίκερ, αλλά έχουμε σοβαρότερες περιπτώσεις στις ΗΠΑ που χρειάστηκαν δεκάδες χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια» λέει ο επικεφαλής της ομάδας Δρ. Τζον Κας.

«Μπορούμε πια να πούμε η θεραπεία με στίκερ είναι εξίσου αποτελεσματική με άλλες μεθόδους, όπως π.χ. η ομοιοπαθητική, και αρχίζει πλέον να αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην καταπολέμηση ασθενειών» καταλήγει.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: