Ιούδας Ισκαριώτης: «Πρόδωσα τον Ιησού γιατί δε μου κατέβαλε το δώρο του Πάσχα»

0
Ιούδας Ισκαριώτης: Πρόδωσα τον Ιησού γιατί δε μου κατέβαλλε το δώρο του Πάσχα

Σε ιδιόχειρο σημείωμα ο έκπτωτος απόστολος εξηγεί τον πραγματικό λόγο της προδοσίας του

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναμένεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για τον έκπτωτο απόστολο Ιούδα έφερε πριν από μερικές μέρες στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή των Ιεροσολύμων ανακάλυψε πριν από λίγες μέρες έναν πάπυρο ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, φέρεται να είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Ιούδα Ισκαριώτη, όπου εξηγεί τον πραγματικό λόγο της προδοσίας του.

Όπως υποστηρίζει η αρχαιολογική ομάδα, στο έγγραφο ο Ιούδας ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην πράξη αυτή όταν -σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές- ο Ιησούς του δήλωσε ότι δεν μπορούσε να του καταβάλει το δώρο του Πάσχα.

«Τον καιρό εκείνο στα Ιεροσόλυμα, πολλοί μεσσίες έδιναν στους υψηλόβαθμους ακολούθους τους ένα ποσό 30 αργυρίων για να κάνουν Πάσχα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κείμενο, ο Ιούδας πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε πότε θα μπουν στο λογαριασμό του. Ο Ιησούς του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα γιατί την προηγούμενη μέρα είχε πληρώσει τον λογαριασμό του Μυστικού Δείπνου που ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός» λέει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Dr. Bar Mitzvah.

Όπως λέει, αυτό εξόργισε τον Ιούδα γιατί είχε πολλά βαφτιστήρια και έπρεπε να τους πάρει λαμπάδες, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τους Φαρισαίους, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι λεφτά υπάρχουν. Έτσι προχώρησε στην πράξη της προδοσίας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Ιούδας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα εξαιτίας ενός διακοποδανείου που είχε πάρει για να κάνει Πάσχα σε spa της Γαλιλαίας την προηγούμενη χρονιά, το οποίο δυσκολευόταν να αποπληρώσει.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: