Σύστημα προστασίας από την αφρικανική σκόνη ανέπτυξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

0

Σύστημα προστασίας από την αφρικανική σκόνη ανέπτυξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ένα πρωτοποριακό σύστημα με στόχο την έγκαιρη προστασία από την αφρικανική σκόνη που ταλαιπωρεί τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ανέπτυξαν ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε η ερευνητική ομάδα που παρουσίασε το σύστημα κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας, πρόκειται για τεράστια σεμεδάκια που θα μπορούν να καλύπτουν ολόκληρα κτίρια προκειμένου να προστατεύονται από την αφρικανική σκόνη ή τη σκόνη γενικότερα.

«Τα γιγάντια αυτά σεμεδάκια θα προστατεύουν όσους βρίσκονται μέσα σε κτίρια από τις επιβλαβείς συνέπειες της αφρικανικής σκόνης, ενώ θα ταυτόχρονα θα διατηρούν τα κτίρια καθαρά ώστε να μην χρειάζονται συνέχεια ξεσκόνισμα» λέει ο καθηγητής του τμήματος Οικιακών Επιστημών του ΕΜΠ, Πάνος Κώνης.

Η ομάδα παρουσίασε μάλιστα την πιλοτική τοποθέτηση του συστήματος πάνω στο ίδιο το κτίριο του Πολυτεχνείου, η οποία έγινε με σύμπραξη του ΕΜΠ και ειδικευμένης ομάδας Ελληνίδων γιαγιάδων τους τελευταίους έξι μήνες.

«Στην Ελλάδα τα σεμεδάκια είναι ένα είδος που υπάρχει σε αφθονία. Είμαστε μία χώρα πλούσια σε σεμέν αλλά και τεχνογνωσία, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να προστατευθούν κτίρια και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να μπορούμε να σκεπάσουμε ολόκληρη τη χώρα αν χρειαστεί» καταλήγει.

Δειτε ακομα

Σχολιάστε

Το Βατράχι στο inbox σας

Το Βατράχι στο inbox σας

Συμπληρώνοντας εδώ το e-mail σας λαμβάνετε αυτόματα τα φανταστικά μας άρθρα και ένα τυφλό κουταβάκι βρίσκει το φως του.

Email: